Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Predlog formiranja "Saveza za Srbiju" u 14 tačaka

Dragan Đilas   
sreda, 11. april 2018.

Cilj Saveza: Formiranje alternative autokratskoj i nedemokratskoj SNS na jednoj adresi, na jednom broju na glasačkom listiću, linearno od republičkog do nivoa lokalne samouprave. Komuniciranjem doći do toga da se na lokalne izbore 2020. izlazi sa dilemom glasa li se za SNS ili Savez. Napraviti alternativu na jednom mestu, pod jednim brendom, jedinstvom i idejama motivisati opozicione birače na glasanje

 
Politički život

Da li će Ukrajina postati punopravna članica NATO?

Vladimir Jevtić   
petak, 06. april 2018.

Ove godine, u martu, prva potpredsednica Vrhovne Rade Irina Geraščenko napisala je na svom nalogu na Fejsbuku da se na sajtu NATO pojavila informacija da je Ukrajina dobila status kandidata za prijem u ovu organizaciju. Međutim, Ukrajina ne može da postane punopravna članica NATO sve dok traje sukob u Donbasu.

 
Politički život

Oblici antifašizma i imperativ resuverenizacije

Miroslav Samardžić   
ponedeljak, 02. april 2018.

Resuverenizacija otvara mogućnost stvaranja alternativnog koncepta neoliberalizmu, koji danas dominira. Srbija treba da bude jaka, socijalna i demokratska država, koja uvažava prava svih svojih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. 

 
Politički život

Srbiji je potrebna stranka radikalne levice

Branko Pavlović   
sreda, 28. mart 2018.

Postoje brojne zamke, ali nema ozbiljnih dilema. Ne treba biti isključiva, ali je važno biti odlučan. Ishod ovoga što imamo je izvestan. Kad –tad moraćemo da stvaramo novo. A novo je samo nova ideja. U boljem smislu te reči. Ako je ostvarimo i pogledamo šta je to novo, ona će se pojaviti kao Srbija-dražva slobodnih i jednakih.

 
Politički život

Vučić je ekonomska neznalica

Dragan Đilas   
četvrtak, 22. mart 2018.

"MOŽE NEKO DA BUDE TOLIKA EKONOMSKA NEZNALICA PA DA KAŽE KAKO JE NEKA FIRMA PORASLA 11.325 ODSTO ZA GODINU DANA, IAKO JE TO PRAKTIČNO NEMOGUĆE. I DA NE ZNA DA JE DO 2004. KAO PRIHOD U OVOM BIZNISU PRIJAVLjIVANA DOBIT FIRME, A OD TE GODINE PO UVOĐENjU PDV-A CELOKUPAN OBRT.

 
Politički život

Otvoreno pismo ambasadoru Norveške - zašto hvalospevi Vučiću kad SNS krši sve evropske i demokratske vrednosti?

Dragan Đilas   
utorak, 13. mart 2018.

Otvoreno pismo kandidata za gradonačelnika Beograda Arnesu Sanesu Bjornstadu, ambasadoru Norveške, povodom intervjua u vikend izdanju Danasa.

 
Politički život

U potrazi za ne-Vučićem, ili kako je naša politička sudbina zapečaćena na duži rok

Zoran Ćirjaković   
subota, 10. mart 2018.

Prošli su izbori, pa se valjda ponovo može govoriti o stanju stvari. Još kevće poneki NUNS-ov pas, ali to je lavež krezubih, kakofonija koja sve što može jeste da iritira vođu, koga se ne zna ko više voli – da li „neevropski Srbi“ ili „civilizovana Evropa“?

 
Politički život

"Demanti" i priključenija - klevećući Dveri, Jovanovićev "novi DSS" ničim nije demantovao sopstvenu kolaboraciju sa režimom

Vukosav Tomašević   
petak, 23. februar 2018.

Beogradski izbori otvorili su (ne)očekivano ozbiljan sukob na srpskoj desnici. "Desna skretanja" započela su pre nekoliko dana, saopštenjem Dveri, potkrepljenim insajderskim fotografijama, da je u Gradski odbor DSS stigao izborni materijal za kampanju Miloša Jovanovića "Novo lice Beograda" sa natpisom "OO SNS ZEMUN".

 
Politički život

Rusija će prihvatiti bilo koje rešenje koje dogovore Beograd i Priština - bez dogovora besmisleno govoriti o mestu Kosova u UN

Sergej Lavrov   
ponedeljak, 19. februar 2018.

 Na kraju krajeva, privilegije i imuniteti koje mi tražimo za četiri saradnika Rusije nisu ništa više od onoga što već imaju vojnici baze SAD Bondstil, i ne više od tih privilegija koje imaju vojnici zemalja NATO kada održavaju veliki broj vežbi na teritoriji Srbije, što ste pravilno rekli.

 
Politički život

15 ideja za Beograd kakav zaslužujemo

Dragan Đilas   
petak, 09. februar 2018.

 150 evra subvencije za stanarine ili stambene kredite za mlade bračne parove koji nemaju nekretnine na svoje ime i čiji roditelji nemaju više od jedne nekretnine u vlasništvu u okvirnom trajanju od 5 godina

 
Politički život

Novi martovski ultimatum

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 08. april 2018.

 Moje pleme snom mrtvijem spava,

suza moja nema roditelja,

nada mnom je nebo zatvoreno,

ne prima mi plača ni molitve

Petar Petrović Njegoš 

 
Politički život

Zaključak Vučićevog "unutrašnjeg dijaloga" o Kosovu - da ga priznamo, ali da ne priznamo da smo priznali

Dejan Mirović   
utorak, 03. april 2018.

Većina učesnika u unutrašnjem dijalogu se zalagala za „status kvo“ i „čekanje bolje prilike“. Međutim, Vučić je izneo da on odbacuje većinski stav učesnika dijaloga. Srbija neće dobiti „ništa“ ako se posluša većinski stav učesnika dijaloga, već će samo „izgubiti“ kazao je srpski predsednik.

 
Politički život

Marko Đurić - Potpisivanjem sporazuma u Briselu Srbija je pobedila sa 5:0, ko gubi ima prava da se ljuti

Iz arhive NSPM   
četvrtak, 29. mart 2018.

„Premijer Srbije Aleksandar Vučić je odigrao sjajnu ‘šahovsku partiju’, zahvaljujući kojoj smo došli do jučerašnjeg sporazuma. Sporazum iz Brisela nije samo rezultat jednokratnog napora, već mudre i promišljene politike", rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

 
Politički život

Vučić se ponaša kao da je Kosovo njegova njiva u Bugojnu - Rusija treba proaktivnije da se odnosi prema vlastima u Beogradu

Slaviša Ristić   
ponedeljak, 26. mart 2018.

„Šef srpske diplomatije Ivica Dačić morao je ranije dobro da razmisli pre nego što je, kao premijer, stavio potpis na Briselski sporazum, čije su posledice katastrofalne, jer je njime ugasio sve srpske institucije na Kosovu i Metohiji.

 
Politički život

Mičel u Beogradu ili crno-bele zablude

Branko Pavlović   
sreda, 21. mart 2018.

Problem tzv. Kosova se može „rešiti“ samo i isključivo u diktaturi. A i tada je pitanje da li je to, po formi izdajničko, a po sadržini samouništenje, ostvarivo. Kada bi postojale makar elementarne osnove demokratije u našem javnom prostoru, nikakvo „rešenje“ ne bi bilo moguće, a zagovornici bi bili pohapšeni.

 

 
Politički život

Ostavke i kraj jedne političke epohe

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 12. mart 2018.

 U mnoštvu stavova koji prate analizu lokalnih izbora u Beogradu posebno se ističe ocena da su oni pokazali potpunu nemoć i veliki krah etabliranih političkih stranaka. A posebno je istican politički i izborni debakl Demokratske stranke koja prvi put nakon uvođenja višestranačkog sistema nije uspela da uđe u Gradsku skupštinu Beograda. Mogli smo čuti od predstavnika ove koalicije koju je predvodila Demokratska stranka da se u stvari pokušava stvoriti politička scena u kojoj neće biti mesta za političke stranke bez kojih je nemoguće da funkcioniše stabilan demokratski sistem

 

 
Politički život

Dosta „kmečanja“ - pređite na efikasna dela kada je reč o natalitetu

Marija Janjušević   
nedelja, 25. februar 2018.

Srbija ne sme da dozvoli da 2018. bude treća godina zaredom u kojoj se ponavlja jeziva činjenica da se rodilo najmanje beba u poslednjih 100 godina.

 
Politički život

Srpski zvaničnici su spremni na razmenu teritorije s Kosovom

Tim DŽuda   
utorak, 20. februar 2018.

Govoreći o poteškoćama pri iscrtavanju granica na Balkanu, novinar lista „Ekonomist“ Tim DŽuda, primećuje da se, ukoliko bi Srbija i "Kosovo" ušli u razmenu delova teritorije, proces tu nikako ne bi zaustavio.

 
Politički život

Vučićevi Himalaji, Alpi i Kilimandžaro

Branko Pavlović   
utorak, 13. februar 2018.

 Šta su „Himalaji“, šta o 2025. kaže EU u svojim dokumentima što nije predstavljeno našoj javnosti i značaj „Apela za odbranu KiM“ su teme ovog teksta. Srbija na putu „2025“, koji inače ne vodi nikuda, ali o tome drugi put, mora da zaključi sporazume sa svim susedima i to tako da susedi izričito potpišu da više nemaju bilo kakvih spornih pitanja. Ne samo graničnih pitanja, nego nikakvih

 

 
Politički život

"Ludnica, šta je ovo?! Ili, kad se pravosudne palikuće predstavljaju kao vatrogasci

Branko Pavlović   
sreda, 31. januar 2018.

Čitajući predloge amandmana u pogledu pravosuđa setio sam se legendarnog sportskog komentatora Mladena Delića i njegovog čuvenog „Da li je to moguće, ludnica, šta je ovo“

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 19 od 104
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner