Početna strana > Polemike > Odgovor Slobodanu Antoniću
Polemike

Odgovor Slobodanu Antoniću

PDF Štampa El. pošta
Petar Latinović   
četvrtak, 29. decembar 2011.

Poštovani,

Ovo pišem samo iz jednog razloga. Ličnog. Ili personalnog, ako vam je draža strana reč. Istine radi, gospodin Dragan Todorović jeste rekao da ne isključuje mogućnost koalicije sa DS na lokalnom nivou. Izvinjavamo se onda što „na lokalnom nivou“ nije stalo u naslov. Istina je da je gospodin Todorović rekao da „ne postoji nikakva šansa za saradnju sa DS na republičkom nivou“. Izvinjavamo se što u naslov nismo i to stavili, kako bi svima sve odmah bilo jasno. Greška je naša što nam se naslov nije rastegao u četiri reda pa da sve lepo stane. Da smo se možda potrudili da nam naslov bude za „Ginisa“, kao što nismo, tekst, za koji cenjeni profesor Antonić, tvrdi da je laganje, najverovatnije nam ne bi ni bio potreban. Iz naslova bi sve bilo jasno ko dan. Ali, možda su naslovi mereni u metrima dužine nova budućnost novinarstva.

No, vratimo se tekstu za koji profesor tvrdi da je laganje. Koliko sam razumeo, dotični tekst se optužuje za ono što bi se u sudskoj praksi nazvalo navođenjem svedoka. Razumljivo je da kada se to dogodi neko od advokata ustane i vikne: „Prigovor“. Pa bih, ako mi dozvolite, Vašu kolumnu shvatio kao prigovor. Ako je prigovor upućen gospodi Todoroviću i Stefanoviću, zbog navedenih izjava, to razumem. Ako je prigovor upućen SRS-u i DS-u što negde hoće a negde neće zajedno, i to razumem. Ako je prigovor poslat na adresu SNS-a jer ovo koristi za svoju promociju, i to razumem. Ali prigovoriti novinaru što je tekst koncipirao tako da on bude komentar na jednu vest, krajnje je neozbiljno.

Sva pravila su ispoštovana, od toga da je preneto onako kako je rečeno, do pravila dve strane. No, po svemu sudeći najveći problem nisu političari koji su jedan dan žestoka opozicija, a drugi dan bi da to ne budu, ili oni koji bi pred izbore sa ovima a posle izbora sa onima, ili oni sa kojima niko neće, ili oni sa kojima svi iz koristi hoće, ili oni što su nam pričali jedno a sad drugo, ili oni koji pričaju a mi ih ništa ne razumemo, ili oni što su najgori kad ćute, ili oni koji nam rade o glavi, ili oni koji nam rade o džepu, ili oni što su bili naši a sad su njihovi, ili oni što se uvek slažu, ili oni što uvek kontriraju, ili oni što se ne zna odakle im pare, ili oni koji ne znaju gde su naše pare, ili oni što bi državu, ili oni što bi dve države...

Problem će biti i ostati samo novinari, koji se trude, sram ih bilo zbog toga, da rade pošteno svoj posao. Dotični P.J. ništa slagao nije. Za ostale aktere pomenutog teksta ne mogu da tvrdim ništa. Vreme će pokazati.

S poštovanjem,

Petar Latinović (Pravda)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner