Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Analitičarski keš

Informativna služba LDP   
petak, 05. decembar 2008.
Antonićeve gazde se menjaju, ali rezultati sukoba dva sveta, koje simbolišu Slobodan Antonić i LDP, ostaju isti. Politika Liberalno-demokratske partije doživljava afirmaciju u svakom slovu i svakom interpunkcijskom znaku koji upotrebi Antonić.
 
Polemike

Doživljaj na turneji

Nataša B. Odalović   
petak, 31. oktobar 2008.
Za sve one koji ovaj sajt i otvaraju da bi se smejali - te kojima su autori samog časopisa NSPM, koji je izrodio kliku neprikosnovenih srpskih državnih analitičara, odavno već zakleti neprijatelji - možda navedeni sadržaji i nisu neki utisak. Onima koji su samo zatečeni čitaoci, utisak je - zastrašujući.
 
Polemike

Skroziranje Nove srpske političke misli

Marinko M. Vučinić   
sreda, 29. oktobar 2008.

U čemu je tajna uticaja Nove srpske političke misli? Pre svega u otvorenosti uređivačke politike, nastojanju da se postigne što veća objektivnost u analizi političkih događaja i političkih aktera.

 
Polemike

Povodom gostovanja Vladimira Ilića u emisiji "Da, Možda, Ne"

Slađan Nikolić   
utorak, 28. oktobar 2008.

Jer, ako profesor Vladimir Ilić iznosi tako očigledne neistine o Slađanu Nikoliću koje je lako proveriti, logično je postaviti pitanje iznosi li možda neistine i u svojim izveštajima o međunacionalnim incidentima u Srbiji.

 
Polemike

"Socijalizam? Da, ali samo ako je nacional-socijalizam!"

Vladan Milanko   
utorak, 28. oktobar 2008.

Držeći se ideje univerzalizacije, stižemo do toga zašto levica nikada nije i ne sme da bude borba za partikularnost. Borba, ako ćemo tako, za ličnu, nacionalnu itd. slobodu, za bilo kakvu pojedinačnu slobodu.

 
Polemike

Odgovor Miši Đurkoviću

Đorđe Vukadinović i Slobodan Antonić   
četvrtak, 16. oktobar 2008.
Sve bi ovo možda još i moglo da ostane u ravni sitnog nesporazuma da kolega Đurković nije rešio da svoje optužbe razglasi i nakon što mu je Slobodan Antonić objasnio razloge i decidirano rekao da će tekst biti objavljen u narednom broju Časopisa.
 
Polemike

Cenzura na NSPM

Miša Đurković   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Poštovani, želim da vas obavestim da je moj naučni rad i moje pravo na izražavanje u ovoj zemlji višestruko ugroženo. Dok gospođa Biserko tek najavljuje kako me treba tretirati, neki drugi mi praktično to već rade.

 
Polemike

Mogu li nacionalisti da prevaziđu sebe?

Mario Kalik   
subota, 06. septembar 2008.

Pavić tvrdi da su današnji vlastodršci, a naročito liberali iz „Druge Srbije“ „duhovna deca“ titoizma. Ali, kako je tako nešto uopšte moguće tvrditi?

 
Polemike

Dovršen projekat srspke postmoderne

Veran Bakotić   
nedelja, 31. avgust 2008.

Vukašinović i Pavić nisu samo potvrdili tezu o tajnom savezništvu srpskog istorijskog fašizma i Druge Srbije, već su otišli i korak dalje.

 
Polemike

Nežna duša pesnička – ili staljinistička?

Aleksandar Pavić   
nedelja, 31. avgust 2008.

Ova pesnička, nežna duša ipak treba da objasni neke stvari koje je, istina, verovatno u afektu svoje ranjene psihe, izrekla. Dakle, treba tačno da navede mesta gde je bilo koji moj tekst bio "šovinistički".

 
<< Prva < Prethodna 31 32 33 Sledeća > Poslednja >>

Strana 32 od 33
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner