Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

„Čekaj me i ja ću sigurno doći, moja Evropo“

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 16. mart 2009.
Teško je i zamisliti lavinu kleveta i besmislenih optužbi koja se na mene sručila povodom ovog teksta. A još je teže pokušati na te besmislice odgovoriti. Dakle, nije mi „muka od Evropske unije“ (ali jeste mi malčice muka od nekih „evro-ljubaca“).
 
Polemike

Još mogu da posluže za primer

Mihailo Crnobrnja   
četvrtak, 12. mart 2009.
Ni u jednom aktu „evropskog carstva” ne pominje se „drugarstvo”, „sve je lepo i nežno”. Ali se pominje da se zajednica stvara na usvajanju svega onog kao zajedničkog što je u interesu svih. Mislim da je Vukadinović preuranio skicirajući čitulju UN.
 
Polemike

O pluralizmu i demokratiji

Bogdana Koljević   
ponedeljak, 09. mart 2009.

Reč je o pravu na dovođenje u pitanje srpskog evroentuzijazma i evrofilije kao, ne samo politički dominantnog diskursa već, u strogom smislu, i jedinog dopuštenog diskursa u Srbiji. To Vukadinovićevu analizu evroskepticizma čini skoro revolucionarnom i provokativnom. 

 
Polemike

Evrofašizam u vajmarskoj Srbiji

Branko Radun   
ponedeljak, 09. mart 2009.
Oprostili bi oni sve, samo da ovi ljudi barem jednom kažu "EU nema alternativu", "Hag je pravedan i legitiman" "NATO nam je prijatelj", a sa Rusijom ne treba da sarađujemo. Ali bi bilo dovoljno izreći barem neke od ovih evroreformskih i natoljubačkih mantri.
 
Polemike

Nek ne cveta hiljadu cvetova

Nebojša Milenković   
nedelja, 08. mart 2009.
U poslednjem nastavku ove tugaljive serije naslovljenom „Pometnja u čokoladnom carstvu”, polurasistički ispad povezan sa bojom kože predsednika Obame iz naslova zasenjen je Vukadinovićevom vizijom propasti novog svetskog poretka, SAD, EU i ostale „imperijalističke bande”.
 
Polemike

Ideološki obračun Milenka Markovića

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 19. februar 2009.

Dušan Bataković je uvek bio kritički nastrojen prema levičarskim bajkama o samoupravljanju i uspešnom rešavanju nacionalnog pitanja, smatrajući da je upravo titoizam, ukidajući političke slobode stvorio pogodno tlo za razbijanje Jugoslavije.

 
Polemike

Pretencioznost bez pokrića

Dejan Vuk Stanković   
utorak, 10. februar 2009.

U celoj ovoj stvari, zalud citati iz dela Vebera i Sartorija. Ako samo citirate velike mislioce, a ne razumete o čemu govore, nećete postati kao oni, ma koliko to žarko želeli.

 
Polemike

Loš Ustav ne donosi stabilnost

Vladimir Todorić   
petak, 06. februar 2009.

Predsednik Tadić će kao odgovoran čovek konstantno biti suočen sa imperativom izlaska iz svojih nadležnosti da bi ispunio mandat dobijen od građana. To će trajati sve do uspostavljanja bipartitnog sistema gde će biti moguće promeniti Ustav.

 
Polemike

I Ustav i Skupština po volji građana

Dejan Vuk Stanković   
sreda, 04. februar 2009.
U svom prikazu političkog ponašanja predsednika Republike, kolumnista Slaviša Orlović zamagljuje i gotovo ukida konceptualno i praktički nužnu razliku između pravnih normativa.
 
Polemike

Predsednik po volji građana, a ne Skupštine

Slaviša Orlović   
sreda, 04. februar 2009.

Da li Boris Tadić može i treba da kontroliše ministre? Tadić ima više osnova da kontroliše ministre, pre svega iz svoje stranke, a delimično i iz koalicije.

 
<< Prva < Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sledeća > Poslednja >>

Strana 30 od 33
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner