Početna strana > Marketing

Marketing

PDF Štampa El. pošta

 

Uvod

Već nekoliko godina elektronsko izdanje časopisa Nova srpska politička misao, odnosno sajt: www.nspm.rs predstavlja najuticajniji domaći sajt za političku analitiku. Kvalitetom i raznovrsnošću rubrika i tema, objektivnošću analiza i komentara aktuelnih društvenih problema, sajt je postao nezaobilazna tačka u formiranje srpskog političkog i kulturnog javnog mnjenja.

Svojim otvorenim i kritičkim pristupom razmatranju političkih i društvenih dilema, časopis je stekao visok renome i uvažavanje ne samo kritički raspoloženog dela javnosti i medijskih poslenika, već i predstavnika političke i stranačke elite, kao i državnih funkcionera na najvišim pozicijama u društvu. O ugledu i renomeu časopisa najbolje govori činjenica da su, u protekle dve godine, u različitim izdanjima časopisa svoje autorske tekstove, na različite teme, priložili mnogi visoki predstavnici relevantnih srpskih političkih partija, poslanici Skupština Srbije i Državne zajednice SCG, funkcioneri Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, kao i politički savetnici predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika srpske vlade Vojislava Koštunice.

Tekstovi, analize i komentari objavljeni na sajtu NSPM redovno se prenose na sajtovima medija i časopisa u zemlji i inostranstvu. Pored velikog porasta broja poseta sajtu u protekle dve godine, koje na godišnjem nivou iznosi preko 50%, primetan je veliki porast broja posetilaca sajta iz inostranstva. Prema najnovijim podacima, udeo “stranih” posetilaca iznosi 47% od ukupnog broja posetilaca sajta, što verovatno predstavlja jedinstven primer na srpskom “elektronskom nebu”. Visokom ugledu časopisa posebno doprinosi činjenica da su redovni pretplatnici njegovih štampanih izdanja diplomatska predstavništva mnogih država u Srbiji i Crnoj Gori, kao i kancelarije i predstavništva različitih međunarodnih organizacija i institucija, nevladinih I humanitarnih organizacija, dopisništva najvažnijih svetskih agencija i medijskih kuća iz većeg broja zemalja.

Vrhunski sadržaj, visoka posećenost koja ubrzano raste, kao i visok intelektualni nivo posetilaca, čine da sajt www.nspm.rs predstavlja prvorazrednu “opinion maker” instituciju u oblasti informisanja na internetu, kao i nezaobilazan reper među časopisima koji se bave kritičkom analizom aktuelnih političkih i društvenih tema.


Klub prijatelja Nove srpske političke misli
 

Među onima koji su do sada podržali izlaženje štampanih izdanja NSPM i rad našeg sajta, nalaze se sledeće institucije i kompanije:

§ Ministarstvo za kulturu Republike Srbije

§ Ministarstvo nauke i životne sredine Republike Srbije

§ Ministarstvo za ljudska i manjinska prava SCG

§ Skupština grada Beograda

§ Telekom Srbija a.d.

§ Grand prom a.d.

§ Nova Yug d.o.o.

Ukoliko ste pravno lice i želite da postanete član Kluba prijatelja Nove srpske političke misli i da podržite naš rad na kreiranju demokratske političke kulture u Srbiji i Crnoj Gori, javite nam se na adresu Redakcija NSPM Dečanska 8 /118 11000 Beograd ili na E-mail: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , ili na tel/ fax: 011/ 323-12-06 i 011/32-47-932

Ukoliko ste fizičko lice i želite da postanete član Kluba naših prijatelja Vašu donaciju možete uplatiti na sledeći račun:

Žiro račun: 205-38371-17 Komercijalna banka Beograd, Primalac: NSPM Terazije 38/II 11000 Beograd

/uz napomenu: Za Klub prijatelja/ Molimo Vas da nam pošaljete obaveštenje o donaciji, poželjno uz kopiju uplatnice, uz Vaše podatke i adresu, na: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Napomena: Ukoliko želite da Vaša donacija bude anonimna, molimo Vas da to posebno napomenete .

Za posebne zahteve i dodatne informacije, možete nam se obratiti lično ili pismom na adresu:


Redakcija NSPM

Dečanska 8 /118 11000 Beograd

E-mail: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

tel/ fax: 011/ 323-12-06 i 011/32-47-932

.

Opcije reklamiranja

Vrste banera

- Sponzorski baner: ovaj oblik reklame obezbeđuje prikaz samo vašeg banera na odabranoj poziciji.

- Rotacioni baner: ukoliko se opredelite za ovu vrstu reklame vas baner će se učitavati na određenoj poziciji naizmenicno sa još najviše dva banera. Prikaz banera je po metodu slučajnosti koja omogućava ujednačeno prikazivanje sva tri banera na odabranoj strani.

Nakon što ste se opredelili za rotacioni ili sponzorski baner ostaje da izaberete poziciju na kojoj ce se prikazivati vaš baner, kao i dimenzije banera. Prikaz ovih mogućnosti pogledajte na narednim slikama.

Vaš baner ćemo postaviti na ugovorenu poziciju nakon što nam ga dostavite lično na adresu redakcije ili e-mejlom na adresu Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli (u poruci navedite web adresu na koju će se posetioci preusmeravati nakon klika na baner).

.

Cenovnik oglašavanja na sajtu NSPM

Nulta kategorija oglasnog prostora

  • Sponzorstva posebnih izdanja i projekata na sajtu

Cena prema posebnom ugovoru


Prva kategorija oglasnog prostora - naslovna strana

zakupljeni dani

cena u EUR

458x60px

130x200px

130x100px

130x50px

za 7 dana

90

50

30

10

mesečno (30 dana)

300

200

100

50


Tehničke mogućnosti oglašavanja

  • baner (max 15 kB)
  • izmenjivi (sa sekvencama) ili statični
  • izrada banera po posebnom dogovoru

Uslovi plaćanja

  1. plaćanje je unapred
  2. u cene nije uračunat PDV
  3. agencije imaju popust 20%
  4. agencije su obavezne da izrade banere
  5. za direktne klijente besplatna izrada banera
  6. kurs u dinarima je po srednjem kursu NBS za EUR na dan ispostavljanja avansnog računa

 

Oglašavanje u štampanim izdanjima NSPM /dodatna kategija/


 
.

Cenovnik oglašavanja u štampanim izdanjima NSPM-a

1. Reklama na zadnjoj strani korica casopisa:

- 50 % pokrivenosti strane: 15.000 din

- 80 % pokrivenosti strane: 20.000 din

2. Reklama na unutrašnjim stranama:

cela strana: 5.000 din

 

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner