Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija > Poništiti odluku o proglašenju Aleksandra Vulina za počasnog graćanina Leposavića i Kosovske Mitrovice
Kosovo i Metohija

Poništiti odluku o proglašenju Aleksandra Vulina za počasnog graćanina Leposavića i Kosovske Mitrovice

PDF Štampa El. pošta
Skupština AP KiM   
ponedeljak, 23. februar 2015.

Poštovani,

S obzirom na to da vršite vlast u pravnom  sistemu R. Srbije i sistemu nepriznate države Kosova, za šta i primate platu iz dva budžeta (Srbije i tzv. R. Kosova) građanima, poslanicima i rukovodstvu Skupštine AP KiM, kao jedino legalnim i legitimnim predstavnicima na KiM (jer su izabrani po zakonima R. Srbije), nepoznato je po kojim zakonima i propisima ste gospodina Aleksandra Vulina, aktuelnog ministra u Vladi R. Srbije, proglasili za počasnog građanina opštine Leposavić i Kosovske Mitrovice. Ukoliko ste to uradili kao tzv. gradonačelnik opštine Leposavić i tzv. zamenik predsednika Skupštine opštine Severna Mitrovica, primenjujući zakone i propise nepriznate države Kosovo, smatramo da u tom slučaju Aleksandar Vulin ima velike zasluge, pre svega na urušavanju i gašenju institucija i ustavno pravnog poretka R. Srbije na KiM.

Naime, njegov najveći doprinos kao direktora Vladine kancelarije za KiM se ogleda u raspuštanju skupština opština koje su funkcionisale po zakonima Srbije, sprovođenje lokalnih i parlamentarnih izbora po zakonima tzv. R. Kosova, formiranje lokalnih samouprava nepriznate države Kosova i davanje legitimiteta parlamentu tzv. R. Kosova. Najveći broj poslanika sa tzv. liste «srpska» je iz partije «pokret socijalista» Aleksandra Vulina, koji su mandate dobili izbornom krađom, pretnjama, ucenama i uslovljavanjima.

Proglašenjem Aleksandra Vulina za počasnog građanina, prekršili ste pozitivne zakonske propise R. Srbije, kojim su regulisane ingerencije privremenog organa i na taj način lične i partijske interese stavili ispred državnih i nacionalnih. Na ovaj način postali ste saučesnici u prikrivanju krivičnih dela i drugih nezakonitih aktivnosti koje su izvršene na KiM, dok je Aleksandar Vulin bio direktor Vladine kancelarije za KiM. Navodimo par primera:

- Nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, navodno ne slažući se, u znak protesta podneo je ostavku da bi kasnije bio najveći zagovornik primene sporazuma.

- Postoji osnovana sumnja da je od strane rukovodstva kancelarije za KiM, bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke u periodu kada je Vulin bio direktor pod sumnjivim okolnostima potrošeno 106.000.000 dinara, odnosno preko milion evra za instaliranje video nadzora na severu KiM. U medijima i na ulicama severa Kosova i Metohije može se pročitati i čuti da video nadzor ne postoji.

- Da je u tom periodu vršena nabavka opreme i vozila bez sprovođenja postupka javne nabavke.

- Obmanuo je građane Z. Potoka i Zvečana sa otvaranjem fabrika košulja. Koje nisu radile ni par dana.

- Stvorio je medijsku blokadu i cenzuru na javnom servisu TV “MOST“ – Zvečan.

- Tolerisao je nenamensko trošenje budžetskih sredstava R. Srbije, primanje plata na po nekoliko mesta, radi učešća u stvaranju institucija nezavisne države Kosovo.

- Proganja političke neistomišljenike i njihove porodice.

Iz napred navedenih razloga, ukoliko ste Odluke o proglašenju Aleksandra Vulina za počasnog građanina doneli kao predsednici privremenih organa, iste budu poništene i o tome obaveštena javnost.

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner