Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Domazet Palmer i "nenamerno izazvan bol" prilikom ubijanja Srbije
Komentar dana

Domazet Palmer i "nenamerno izazvan bol" prilikom ubijanja Srbije

PDF Štampa El. pošta
Cvijetin Milivojević   
ponedeljak, 10. jun 2019.

Uh, ako mene pitate, bolje da nam nije ni dolazio, baš u ove dane obeležavanja dve decenije naše junačke kumanovske kapit(a)ul(iz)acije, da nam dosipa so na ranu. Mislim, ne samo zbog toga što tamo gde je Šiško Menčetić, pardon Palmer, tu, zasigurno, što bi rekla Vrhovnikova dvorska prepiskarala, "smrdi" da Riđokosi hoće da ruži državu Srbiju (https://cvijetinmilivojevic.blogspot.com/2019/04/normal-0-false-false-false.html).

Jer, em što se, uvek kad nam naše Najviš(lj)e Državno Rukovodstvo (skraćeno: NDR), sa sve Vrhovnikom, Ledenim iz Kancelarije, Prevodilicom francuskog i na francuski i društvom, postrojava neko tako moćan kao što je zamenik pomoćnikovog pomoćnika američkog državnog sekretara - ja se, iz predostrožnosti, uhvatim za dugme. A naročito mi oko zasuzi, kad nas neko tako značajan kao važan srpski zet, počasti sažaljenjem zbog "Milosrdnog anđela" iz 1999. (ovom "anđelu" je, inače, kumovao JUL-ov ministar propagande Goran Matić, a ne Ameri): "Nama je jako žao zbog gubitka života, ali takvu je odluku doneo NATO zbog razloga KOJE JE APSOLUTNO MOGUĆE OBJASNITI!"

Pa, poštovano En-de-er, samo nam je još i domazet, falio u danu kada je u, pa još u  "Politici", likovao (još jedan "naš", rođeni Beograđanin!) Jens Stoltenberg, pa Tači i, "naravno, DŽej", pardon, DŽejmi Šej na RTK...  "Naš veliki prijatelj" Stoltenberg, isti onaj koji nam se "solju i pogačom zakleo" da Kosovo nikada neće fomirati svoju vojsku niti će NATO kročiti na sever KiM, izjavio je kako je, ni manje ni više nego, "istorija pokazala da je VAZDUŠNA KAMPANjA 1999. BILA NEOPHODNA I LEGITIMNA, JER JE ZAUSTAVILA NASILjE!" Gensek NATO-a nije odoleo ni da nam se licemerno nasmeje u lice tvrdnjom da je zapadna vojna alijansa bombardovala Srbiju, između ostalog, i zato da bi "stvorilo bezbedno i sigurno okruženje za srpsku zajednicu na Kosovu!

Portparol NATO-a, iz vremena agresije 26 zapadnih zemalja na Srbiju, DŽejmi Šej, povodom "slavnog datuma" od pre dve decenije, i danas smatra da je "NATO kampanja 1999. LEGITIMNA I OPRAVDANA, jer je Milošević vodio BRUTALNU KAMPANjU PROTIV NARODA NA KOSOVU, ČINEĆI BROJNE POVREDE LjUDSKIH PRAVA"! A, 9. juna 2019. Šej ima i politički savet za Beograd i Prištinu, a on glasi: Obavezno da se međusobno priznate kao dve nezavisne zemlje!

Zadržimo se još malo na DŽejmiju Šeju. Javnost u Srbiji pogrešno mu pripisuje kumstvo terminu "kolateralna šteta". Ovaj pojam Šej je nemilosrdno koristio svaki put kada je, u štabu NATO-a, pred medijima pokušavao da objasni otkuda civilne žrtve kada NATO, navodno nepogrešivo, pogađa samo vojne mete.

Ali, i tada, i od tada, već 20 godina, čovek, kao pokvareni gramofon, ponavlja kako mu je "žao zbog kolateralne štete, ali je bombardovanje bilo opravdano", 

A šta mu je značilo ono "kolateralna šteta"? "Ta konstrukcija zaista oslikava jednu distancu prema stvarnosti, ljudima kojima je nanet bol... da moram da radim Kosovo ponovo, govorio bih o NENAMERNO IZAZVANOM BOLU PRILIKOM UBIJANjA CIVILA..." Ali, kao odani NATO vojnik (i, zajedno sa NATO pilotima koji su 1999. sejali smrt po Srbiji, dobitnik nagrade  prištinskog privatnog univerziteta "AAB" za - "poštovanje ljudskih prava"!), Šej je i danas uveren da je "NATO uradio pravu stvar na Kosovu da se ne bi ponovio scenario iz Bosne"?! E, da bi, "predupredio moguću humanitarnu katastrofu"... Što je bio APSOLUTNO LAŽAN I PROVIDAN IZGOVOR. Pošto se, prava HUMANITARNA KATASTROFA I ALBANACA I SRBA PODUDARA UPRAVO SA POČETKOM NATO BOMBARDOVANjA! Fond za humanitarno pravo iz Beograda je baratao ukupnim brojem od 13.500 poginulih Albanaca, Srba i ostalih, civila i uniformisanih na Kosovu, od čega je čak DVE TREĆINE UBIJENO, STRADALO ILI PRISILNO NESTALO (sa tim se složio i Fond za humanitarno pravo Kosova!) UPRAVO U VREME DEJSTAVA NATO, dakle, između 24. marta i 10. juna 1999. godine, u vreme kada je NATO, bez odobrenja Saveta bezbednosti, izvršio, najpre, agresiju, a potom i okupaciju 17 odsto teritorije Republike Srbije. A Visoki komesarijat UN za izbeglice tvrdi da je U PRVE TRI NEDELjE NATO BOMBARDOVANjA registrovao čak 525.787 albanskih izbeglica sa Kosova, a do kraja juna te godine čak 862.979 Albanaca koji su se prijavili kao izbeglice. (https://cvijetinmilivojevic.blogspot.com/2019/05/normal-0-false-false-false_16.html)

Zaboravih umalo. Nije DŽejmi Šej nego davnašnji portparol Pentagona, daleke 1972, dakle četvrt veka pre Šeja, "izumeo" termin "kolateralna šteta", onomad primenjiv u Vijetnamu: "Naše bombe ne padaju na civilne ciljeve. Ispravka. Naše bombe nisu namenjene civilnim ciljevima... to su sporedne (kolateralne) štete... verovatno kružno skretanje..."

U jednom kriznom trenutku, tokom NATO agresije na Srbiju, Šeju će, pomoć u municiji, naoružanju i ljudstvu, onom propagandnom, stići direktno iz Londona - u liku Alistera Kembela, glavnog propagandnog savetnika Tonija Blera, tadašnjeg britanskog premijera, a danas VAŽNOG SAVETNIKA NAŠEGA VRHOVNIKA.

Ne dao Bog da sam podložan nekakvim teorijama zavere...

Jer, ako sve ove, valjda slučajnosti, ukrstite sa prigodnom, pobedničkom izjavom Vrhovnikovog koalicionog partera Hašima Tačija koji je slavodobitno zaključio da je Kumanovski sporazum označio "oslobođenje i kraj genocida nad Albancima" - pašće vam klapna. Pošto je predsednik Republjike Kosova koja, uprkos preuzetim međunarodnim obavezama, ne želi da formira Zajednicu srpskih oppština "pošto to nije u skladu sa Ustavom Kosova", više nego rezolutan: "Na ovaj dan, pre 20 godina, Milošević i njegova vojska PREDALI su se NATO-u!"

Zbog toga tolika moja rezervisanost prema sumnjivom višku "dobrih namera" našega domazeta Palmera prema Srbiji. Ko, na koncu, može da veruje čoveku koji tvrdi da SAD "žele da se ukinu takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije", ali, kao, eto, Priština (ista ona čiji premijer tvrdi da nema sopstvenu spoljnu politiku već je to američka spoljna politika!) neće?

A našemu Vrhovniku najdobronamerniji savet: umesto što izigrava nasrtljivo ljubaznog konobara zameniku pomoćnikovog pomoćnika američkog državnog sekretara "moleći ga da razume potrebu pronalaženja kompromisa za Kosovo" - neka odmah sklopi korice i sabranog Vebera, odloži bukvar ruskog, i engleski bez po muke, i dohvati se Ustava Republike Srbije u kome lepo piše šta je i dokle je Srbija i neka, shodno tome i rezoluciji o vojnoj neutralnosti, "zamoli" našega dragoga zeta da što pre, na okupiranom delu Republike Srbije, zatvori, silom otvorenu američku vojnu bazu!

(objavljeno na cvijetinmilivojevic.blogspot.com

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner