Početna strana > Hronika > Žozep Borel: Moldavija potpisala bezbednosno i odbrambeno partnerstvo sa EU, čime je postala prva zemlja koja je sklopila takav sporazum sa EU
Hronika

Žozep Borel: Moldavija potpisala bezbednosno i odbrambeno partnerstvo sa EU, čime je postala prva zemlja koja je sklopila takav sporazum sa EU

PDF Štampa El. pošta
utorak, 21. maj 2024.

 Šef evropske diplomatije Žozep Borel saopštio je da je Moldavija potpisala bezbednosno i odbrambeno partnerstvo sa Evropskom unijom, čime je postala prva zemlja koja je sklopila takav sporazum sa EU.

Borel je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da će to partnerstvo povećati otpornost Moldavije.

„To će nam omogućiti da se bavimo zajedničkim bezbednosnim izazovima, učinimo naše angažovanje efikasnijim i istražimo nove oblasti saradnje“, napisao je on.

Borel je dodao da mu je drago što je upoznao premijera Moldavije Dorina Receana i pohvalio napredak Moldavije na putu ka EU.

„Proces pristupanja EU je transformativan i koristiće celom društvu. Nastavićemo da podržavamo Moldaviju dok se suočava sa izazovima koje donosi ruska agresija na Ukrajinu i rastućim hibridnim pretnjama“, napisao je on.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner