Хроника

Зорана Михајловић: Вучића нападају поједини великодостојници СПЦ због његове политике према Косову и жеље да се постигне компромисно решење, а не због ордена СПЦ

Штампа
уторак, 08. октобар 2019.

 Потпредседница Владе Зорана Михајловић осудила је данас нападе појединих црквених великодостојника и дела јавности због одлуке да се председнику Србије Александра Вучићу, поводом прославе 800 година аутокефалности СПЦ, додели највише одликовање СПЦ Орден Светог Саве, наводећи да таквима смета његова политика према Косову.

„Свима који критикују и при томе омаловажају највеће признање СПЦ, не смета председник Србије. Смета им жеља Александра Вучића да Срби и Албанци постигну компромисно решење око Косова, смета им његова политика непристајања на то да Албанци на Косову добију све, а да Срби не добију ништа“, рекла је Михајловић, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Михајловић је оценила да ови напади показују да су они који не желе да се на Косову било шта промени спремни на јефтино политиканство, у које увлаче све, па и патријарха српског Иринеја и Синод СПЦ.

„Председника Вучића нападају они који желе да и даље имамо замрзнути конфликт са Албанцима, да тиме у ствари држе замрзнуте наше грађане на Косову, као будућност Србије. То је њихов циљ, а не да председник Србије не добије највиши орден СПЦ. И управо зато и због његове искрене жеље да реши овај вековни проблем честитам председнику Вучић на Ордену Светог Саве“, нагласила је Михајловић.

(Бета)

Видети још:

Митрополит Амфилохије: Велики број архијереја СПЦ није за доделу одрена Светог Саве председнику Србије Александру Вучићу

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]