субота, 20. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Зорана Михајловић: Србија другачија земља од оне која је бомбардована 1999.
Хроника

Зорана Михајловић: Србија другачија земља од оне која је бомбардована 1999.

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 24. март 2017.

Београд -- Србија се сећа својих жртава и неправде која јој је нанета, али је другачија земља од оне која је 1999. бомбардована, наводи Зорана Михајловић.

"Изгубљени животи деце, цивила и војника обавезују нас да чувамо мир и да свима који су преживели бомбардовање и њиховој деци осигурамо мирну и сигурну будућност у својој земљи. Србија је данас земља која чува своју стабилност и која чува мир и стабилност у читавом региону, јер зна да у ратовима највише страдају невини", поручила је она.

Како је саопштило је министарство грађевинарства, Михајловић је истакла да се, као и много пута у историји, Србија после НАТО бомбардовања подигла из пепела уништених фабрика, путева, мостова, и данас је поново уважен и активан члан међународне заједнице. 

"И онда кад смо као земља били разорени, усамљени и обесхрабрени због неправде која нам је нанета, смогли смо снаге да кренемо изнова и да се окренемо животу и будућности. Данас, кад се сећамо најтежих дана Србије у нашој новијој историји, не смемо заборавити пут смо који прешли за претходних 18 година и да нема важнијег задатка од тога да чувамо мир, обнављамо Србију и развијамо добре односе са свима у свету", закључила је Михајловић.

(Бета) 

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер