Хроника

Зорана Михајловић: Последња деоница источног крака Коридора 10 биће завршена у новембру

Штампа
недеља, 22. септембар 2019.

 Ниш -- Последња деоница источног крака Коридора 10 биће завршена у новембру, а реконструкција и електрификација пруге Ниш - Димитровград, почеће до краја године.

То је изјавила потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић у Димитровграду, где је примила специјалну награду поводом Дана општине.

Она је истакла да припрема реконструкције пруге иде по плану, да је документација завршена и да је велики део јавних позива расписан.

"Две и по године је потребно да се заврши како електрификација пруге, тако и обилазница и измештање пруге из центра Ниша о чему се говори готово пола века, али ми ћемо то да урадимо", изјавила је у Димитровграду потпредседница Михајловић.

Говорећи о граничном прелазу Димитрвоград који је од великог значаја за овај град Михајловићева је рекла да се залаже за формирање једне траке на граничном прелазу између две земље.

"Водимо разговоре са нашим пријатељима из Бугарске како би формирали посебну траку на граничном прелазу између две државе, за српске и бугарске грађане. Максимално ћу се потрудити да то у скорије време завршимо", рекла је она.

Михајловићева је додала да је Коридор 10 најоптерећенија саобраћајница у овом делу Европе и да ће последња деоница овог ауто-пута ка Нишу око Банцарева бити завршена у новембру.

"Зато морамо да имамо безбедан и без великих чекања, пролаз на граничном прелазу између Србије и Бугарске, како грађани са обе стране не би губили време на границама, јер свакодневно прелазе из једне земље у другу", истакла је

(Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]