Početna strana > Hronika > Zorana Mihajlović: Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen Miroljub Jevtić
Hronika

Zorana Mihajlović: Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen Miroljub Jevtić

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 12. januar 2020.

 "Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić", izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Razočarana sam ponašanjem direktora Jevtića i svime što mu se stavlja na teret. Pozdravljam rad državnih organa u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj",  navela je Mihajlović u pisanoj izjavi prosleđenoj iz njenog kabineta.

"Po tome se vidi da Srbija danas nije više ista zemlja kao što je bila. Od nadležnih pravosudnih organa očekujem da urade sve što je u skladu sa zakonom, a ja sam im dostupna u svakom trenutku", zaključila je Mihajlović.

Podsetimo, u subotu su uhapšeni Jevtić i D. B, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada Z. S. i V. K.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal Jevtić je danas saslušan, a očekuju se saslušanja ostalih osumnjičenih za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Tužilaštvo je saopštilo da su među osumnjičenima i advokati koji su od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću. Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.

Podsetimo, Blic je objavio da je uhapšeni direktor Jevtić na rukovodećim pozicijama u Železnici bio od devedesetih godina, a da je svojevremeno bio i savetnik ministarke Zorane Mihajlović. Odbor direktora "Železnice Srbije" protiv njega je 2015. godine podneo tužbu Tužilaštvu za organizovani kriminal, naveo je Blic.

Videti još:

Alo: Miroljub Jevtić priznao na saslušanju - pare sam davao Zorani Mihajlović i njenom mužu na ruke

Vučić u "Hit tvitu": Ubeđen sam da Zorana nema nikakve veze sa aferom u Železnicama; Tenkovima i vojskom neću ići na Crnu Goru - oni koji bi da ratuju 24 sata bi 25. sat da sede u kafani

(Fonet)