Početna strana > Hronika > Zoran Živković: Deca iz "1 od 5 miliona" neka pitaju gazdu šta je hteo da kaže; "Sporazum sa narodom" su prekršili oni koji su godinu dana pre izbora proglasili bojkot
Hronika

Zoran Živković: Deca iz "1 od 5 miliona" neka pitaju gazdu šta je hteo da kaže; "Sporazum sa narodom" su prekršili oni koji su godinu dana pre izbora proglasili bojkot

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23. januar 2020.

Predsednik Nove stranke o pozivu pokreta „1 od 5 miliona“da se izjasni o bojkotu. Dobijao sam razne pretnje u svom 28. godišnjem bavljenju politikom od raznih autokrata koji su bili na vlasti, koji su pretili oružjem i ubistvom, a bio je čak i jedan pokušaj ubistva, tako da mi sa te strane pretnja pokreta „1 od 5 miliona“ nije ništa novo.

Ali to što su ta deca izrekla je toliko besmisleno, bez glave i repa da im preporučujem da pitaju svog gazdu, ili vlasnika da im objasni šta je hteo da kaže.

Očigledno je neki gazda njima dao neki tekst, ali oni ili nisu shvatili kojom intonacijom treba da ga pročitaju i gde stoji interpunkcija. Ne znam ko im je gazda, ali je očigledno da ga imaju – kaže za Danas Zoran Živković, lider Nove stranke, komentarišući to što su predstavnici „1 od 5 miliona“ prekjuče objavili da učestvuju na lokalnim izborima ukoliko Nova stranka i SMS Tatjane Macure ne proglase bojkot u narednih 7 dana.

Sagovornik Danasa navodi da odlukom o izlasku na izbore Nova stranka ne krši Sporazum sa narodom, već da su to učinile neke druge opozicione stranke.

„Ja sam radio na poslednjoj redakciji tog sporazuma. Nama se zamera da kršimo tačku dva tog sporazuma koja sledi iz tačke jedan u kojoj piše da će potpisnici sporazuma da se bore za bolje izborne uslove na primeren način. Niko od potpisnika to nije uradio, osim Nove. Besmisleno upadanje u RTS, pa bežanje, besmisleno najavljivanje da će Vučić do Uskrsa da padne, pa bežanje, zaklinjanje da će ostati ispred Predsedništva i tako redom nije doprinelo borbi za bolje izborne uslove. Skoro svi potpisnici iz Saveza su prekršili sporazum i time obesmislili sve ostale tačke. Uostalom, zagovornike bojkota delim na tri grupe, na one koji se plaše izbora i ne veruju ni onim istraživanjima gde se oni sami mere sa 6-7 odsto, na akademsku grupaciju koja ima najbolje namere ali nema pojma o politici i na one delove stranaka koje su očigledno u saradnji sa Vučićem. Ni jedna od tih grupa proglašanjem bojkota godinu dana pre izbora nije doprinela boljoj Srbiji, smatra Živković. On je više puta rekao da će Nova o izlasku na izbore odlučiti onda kadu raspisani.

(Danas)

Videti još: Pokret "1 od 5 miliona": Ukoliko za sedam dana Stranka moderne Srbije i Nova stranka ne proglase bojkot - idemo na izbore