Хроника

Зоран Радовановић: Прикривање броја преминулих од коронавируса највећа подвала у историји српске медицине

Штампа
уторак, 11. август 2020.

 Епидемиолог Зоран Радовановић изјавио је да не одступа од раније изреченог става да је било прикривања стварног броја преминулих од короне, називајући то "трговином мртвима".

"И даље сматрам да се ради о највећој подвали у историји српске медицине дугој 800 година", рекао је Радовановић за лист Данас, одговорајући на наводе градског одбора Српске напредне странке (СНС) из Шапца да ради у складу са политичким интересима председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Наводећи да није "Ђиласов човек", Радовановић је рекао да такве нападе не вреди коментарисати јер је у питању иста матрица коју владајућа странка употребљава да се разрачуна са неистомишљеницима.

СНС је у саопштењу навела да је градоначелник Шапца ангажовао као саветника Радовановића "који још није доказао да има лиценцу за обављање позива, а у борби против вируса истиче се пре свега борбом против републичког Кризног штаба и служењем ниским политичким интересима Драгана Ђиласа".

"Ја као саветник не доносим никакве одлуке. Градоначелник Шапца може за различите области да се консултује са различитим људима. Уосталом ако тако гледамо, да ли премијерка Ана Брнабић, која руководи делом Кризног штаба задуженог за борбу против епидемије, има лиценцу", рекао је Радовановић.

Он је рекао и да жели да верује да његове колеге које су део Кризног штаба деле исти систем вредности са њим и да их је стид тога што су стављени у исти кош са људима који говоре овакве ствари, мислећи на наводе СНС-а.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]