Početna strana > Hronika > Zoran Lutovac: Srbija sve dalje od EU, Vučić govori sve ono što Brisel želi da čuje, ali on nije zainteresovan da sprovodi vrednosti i standarde Evropske unije
Hronika

Zoran Lutovac: Srbija sve dalje od EU, Vučić govori sve ono što Brisel želi da čuje, ali on nije zainteresovan da sprovodi vrednosti i standarde Evropske unije

PDF Štampa El. pošta
subota, 05. decembar 2020.

Vučić govori sve ono što Brisel želi da čuje, ali jasno je kao dan da on ne sprovodi vrednosti i standarde Evropske unije u Srbiji, da nije za to zainteresovan, jer bismo, u suprotnom, imali slobodne i poštene izbore i slobodne medije, a to mu nije u interesu.

Evropska unija nam je već poručila da će nas takvo ponašanje skupo koštati odlukom da Srbija ne otvori nijedno pregovaračko poglavlje do kraja godine, da ne možemo da govorimo da nam je EU prioritet, a da toliko dugo nemamo čak ni Šefa pregovaračkog tima,“ izjavio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Evropska unija treba da bude jedini stub spoljne politike Srbije. Dobri odnosi sa Rusijom i Kinom usmereni su zapravo ka unutrašnjem javnom mnjenju, da bi se pokazalo da postoji alternativa Evropskoj uniji. Dojučerašnji radikali, koji su sada naprednjaci, svoj zaokret žele malo da ublaže, pa zato režimski mediji napadaju Zapad, a promovišu Rusiju i Kinu. To što jedno rade, a drugo govore je loše i neodrživo, baš kao i fabrikovanje nesuglasica sa Crnom Gorom da bi se skrenula pažnja sa više nego zabrinjavajućeg stanja u državi izazvanim pandemijom, odnosno, posledicama lošeg upravljanja državom u vreme pandemije od strane režima Aleksandra Vučića.

„Nedavne nesuglasice sa Crnom Gorom samo su još jedan pokušaj da se skrene pažnja sa onog što je bitno. Vlast produkuje probleme koji u suštini ne postoje i onda se bavi njihovim rešavanjem, umesto da se fokusira na stvarne probleme. To je način da se nezadovoljstvo građana amortizuje i da, umesto da govorimo o posledicama lošeg upravljanja pandemijom, mi govorimo o tome zašto je i dali je bilo u redu da se protera ambasador Srbije i da li je u redu ili nije to što smo odgovorili reciprocitetno. To je spin usmeren samo ka tome da se skrene pažnja sa onoga što je suštinski važno, a to su ljudski životi i propust vlasti u Srbiji da učini sve da zaštiti građane Srbije,“ zaključio je Zoran Lutovac.

 (Demokratska stranka)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner