Početna strana > Hronika > Zoran Lutovac: Gordana Čomić vodi politiku Aleksandra Vučića, to što ona danas radi - to nije politika Demokratske stranke
Hronika

Zoran Lutovac: Gordana Čomić vodi politiku Aleksandra Vučića, to što ona danas radi - to nije politika Demokratske stranke

PDF Štampa El. pošta
petak, 27. novembar 2020.

To što danas radi Gordana Čomić nije politika Demokratske stranke (DS), to je politika Aleksandra Vučića, izjavio je danas DS Zoran Lutovac.

Dugogodišnja funkcionerka demokrata, danas ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Gordana Čomić izjavila je da je ono čime se sada bavi politika DS-a, kao i da je prihvatila da bude na čelu resora koji vodi jer veruje da će ishod biti dobar.

Lutovac je, za nova.rs, kazao da je Vučić navodno za dijalog, „ali on političke protivnike naziva neprijateljima, proganja ih i provlači kroz tabloidno blato“.

„Vučić je navodno za slobodu medija, ali mediji nikada nisu bili pod većom kontrolom i pritiskom nego što su danas. Vučić je navodno za slobodne i poštene izbore, ali ljudi se u Srbiji danas ne izjašnjavaju slobodno, oni su pod pritiskom, pretnjama i ucenama“, ocenio je Lutovac.

Vučić je navodno za dobrosusedske odnose, dodao je predsednik DS-a, ali on o susedima govori jezikom netrpeljivosti.

„Vučić je navodno za evropske integracije, ali sve što radi je u suprotnosti sa evropskim vrednostima“, rekao je Lutovac i dodao da to u čemu Čomić učestvuje nije politika DS-a, već Srpske napredne stranke.

„Politika DS-a je suštinski suprotna politici Aleksandra Vučića i SNS-a“, zaključio je Lutovac.

(Beta)

Videti još: Gordana Čomić: Ovo čime se sada bavim je politika Demokratske stranke