Početna strana > Hronika > Zoran Đorđević: Da odgovaraju svi za koje se utvrdi da krše zakon, to važi i za Stanojevića
Hronika

Zoran Đorđević: Da odgovaraju svi za koje se utvrdi da krše zakon, to važi i za Stanojevića

PDF Štampa El. pošta
petak, 14. avgust 2020.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je večeras da svi oni za koje se dokaže da svoj posao ne obavljaju u skladu sa zakonom, moraju da odgovaraju pred sudom, i da to važi i u slučaju hapšenja direktora Zavoda za smeštaj odraslih "Male pčelice" Vladice Stanojevića.

"Zahvaljujući redovnim i vanrednim inspekcijskim nadzorima koji se kontinuirano i pojačano sprovode u svim ustanovama socijalne zaštite na teritoriji cele Srbije, ovaj slučaj je brzo otkriven i prosledjen nadležnim organima na dalje postupanje", naveo je Đorđević u saopštenju.

On je naglasio da "u Srbiji zakoni moraju da se poštuju i svi koji sebi daju za pravo da ih krše moraju da odgovaraju za svoje postupke".

"Resorno ministarstvo je sve informacije o pomenutom slučaju prosledilo Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je dalje postupalo u okviru svoje nadležnosti", naveo je Đorđević.

Videti još: Blic: Uhapšen Vladica Stanojević, član SNS i direktor Zavoda za smeštaj odraslih ‘’Male Pčelice’’ u Kragujevcu, jer je štićenike ustanove lečio nedozvoljenim lekovima za stoku

(Beta)