Хроника

Жељко Комшић оптужио Додика за "покушај државног удара": Од овог тренутка одговорност за све што се дешава је на Тужилаштву БиХ

Штампа
четвртак, 21. октобар 2021.

 Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић је рекао да је одговорност за све што се буде дешавало у БиХ надаље на Тужилаштву. Комшић је то поручио као коментар на најновије потезе члана Председништва БиХ Милорада Додика.

Комшић је гостујући у емисији Прессинг рекао да ово јесте „покушај државног удара“.

„Не бих рекао да је РС кренула у рушење државе, он увлачи институције РС преко НСРС. Чињеница је да такође постоји видљив политички отпор и на нивоу грађана РС у све ово што ради. Он има танку већину у НСРС па још увек то може да ради. Мислим да није у реду да стављамо једнакост између Додика и свих људи у РС јер дефинитивно они не мисле као Додик. Они гледају даље и виде да би то могло бити једна авантура са погубним последицама за Додика и његову политику“, казао је Комшић.

Додаје да је њему као покриће довољан “било какав инцидент”.

„Било какав инцидент је њему довољан, као оправдање за све што ради. Сва та његова прича ипак није толико дубоко укорењена у РС и у политикама у РС“, рекао је Комшић.

Комшић је казао да је од овог тренутка одговорност за све што се дешава на Тужилаштву БиХ.

„Ово што су урадили у ова два наврата у НСРС јесте испипавање пулса и реакције и ја сам сигуран да ће Додик ићи до краја са својим најавама. По мени, ово је тренутак да Тужилаштво реагује онако како му налаже закон. Овде постоји нешто што је организована група на челу са Додиком, од овог тренутка одговорност за све оно што ће се дешавати у БиХ лежи на Тужилаштву. Дакле, хоће ли радити свој посао или неће. По државу, по стабилност је најбоље да они раде свој посао. Зато потенцирам да одговор мора ићи кроз институције система“, рекао је Комшић.

(Н1)
 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]