четвртак, 28. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Жељка Цвијановић: БиХ препуна фалсификата, а један од њих је и попис становништва 2013.
Хроника

Жељка Цвијановић: БиХ препуна фалсификата, а један од њих је и попис становништва 2013.

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 15. октобар 2016.

 БАЊАЛУКА - Председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је БиХ, хтели то неки признати или не, препуна фалсификата, а да је један од њих и попис становништва, пренели су данас бањалучки медији.

"Кад-тад мораћемо да се суочимо са тим. Тужно је и да тај попис опет некоме користи у политичке сврхе да би показао да је надмоћнији, вишебројнији, да га се више треба питати. Сигурна сам да је са том намером управо направљена једна фабрикација бројева, као што се то десило", истакла је Цвијановићева.

Она је додала да јој је жао због тога, јер се на овај попис дуго чекало, а када је дошло време и успело да се уђе у његову организацију био је препун мањкавости, од чињенице да се 30 људи пријављивало на једну адресу, па до тога да се у резиденте вештачки угради град величине Бањалуке са око 200.000 становника.

"То што они покушавају да смање проценте и да кажу да су то минимална одступања, ствара огроман поремећај. То су страшна одступања за овако мали простор и овако малобројну заједницу. То су девијације које показује БиХ", рекла је Цвијановићева.

Нагласила је да јој некада делује да за све то нема лека, као и да јој је жао што су међународни представници одлучили да учествују у још једном од фалсификата само да би рекли да је одрађена једна од обавеза.

Она је истакла да таква површност вређа сваког мислећег човека.

"Да је раскорак између стварности и имагинарних бројева био и 500.000 становника, међународни тим би рекао да је то у реду, а то показује оно на шта ја одавно упозоравам. Тешко је организовати политички, економски, научни, културни, спортски или било какав живот у држави која одише фалсификатима", рекла је Цвијановићева за Радио Републике Српске.

Она је напоменула да ће Српска објавити своје резултате пописа у роковима које је задала Народна скупштина, као и су Влада и Завод за статистику свесни тих рокова, те да ту нема никакве дилеме.

(РТРС)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер