Početna strana > Hronika > Zdravko Krivokapić: Ako vam premijer ne odgovara, smenite ga. Ako hoćete nove izbore, kažite to građanima
Hronika

Zdravko Krivokapić: Ako vam premijer ne odgovara, smenite ga. Ako hoćete nove izbore, kažite to građanima

PDF Štampa El. pošta
sreda, 13. oktobar 2021.

 Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da pitanje da li mu je prihvatljivo da lideri Demokratskog fronta (DF) uđu u Vladu, nije samo pitanje za premijera, već za sve lidere drugih partija.

"Znam samo da se ništa nije promijenilo u odnosu na oktobar prošle godine. Nadam se da će postojati razumijevanje da ova Vlada traje - ne zbog političara, već zbog građana."

Da li lideri partija treba da uđu u Vladu - to treba da bude dogovor parlamentarne većine, poručio je Krivokapić.

"Bio sam zadovoljan početkom pregovora, ali sam u međuvremenu bio iznenađen stavovima određenih partija."

"Treba da se okrenemo budućnosti. Ko će gđe da bude, to je najmanje važno", kazao je premijer novinarima nakon obraćanja tokom Digitalnog samita Zapadnog Balkana u Podgorici.

Upitan hoće li biti nastavka pregovora vladajućih partija o rekonstrukciji Vlade, Krivokapić je rekao da je očekivao da će nakon prva dva sastanka, treći biti "elegantan i vrlo kratak, s dogovorom i konkretizacijom".

Ako sam ja problem, vrlo jednostavno to riješite. Ako vam premijer ne odgovara - smijenite ga. Ako vam Vlada ne odgovara - razriješite je. Ako hoćete nove izbore - kažite to građanima

"Ali, kao što vidite, mi znamo samo da se ukopamo u svoje šančeve, i onda svako iz svog gleda kako da zavadi mene s potpredsjednikom Vlade, Demokratama i DF-om. Ako sam ja problem, vrlo jednostavno to riješite. Ako vam premijer ne odgovara - smijenite ga. Ako vam Vlada ne odgovara - razriješite je. Ako hoćete nove izbore - kažite to građanima", poručio je Krivokapić.

Kazao je kako mu se čini da se neke partije stvarno pripremaju za prijevremene izbore. "Ja o izborima ne razmišljam. To me ne interesuje. Interesuje me svaki građanin Crne Gore."

Krivokapić je ocijenio da Skupština ne funkcioniše više od tri mjeseca i naglasio da je najveći problem Crne Gore pravosuđe.

"Svi smo bili svjedoci kako se glavni specijalni tužilac u emisiji na TV Vijesti predstavlja i kao ambasador i kao advokat jedne politike i jednog čovjeka. Ovđe nije problem Vlada, ni njeni rezultati. Ali je problem što neko namjerno ili nenamjerno ne želi da rješava glavne probleme. Pravosuđe je glavni problem. Tužilaštvo se ponaša kao četvrta grana vlasti. Kad riješimo te probleme, onda će pravda biti primarnija od toga gđe se ko nalazi", rekao je Krivokapić.

Kazao je da Vlada radi punim kapacitetom. "Pokušavamo da uradimo sve što je do nas. Mislim da naredne tri godine treba manje da se bavimo politikom, a više ekonomijom i radom", dodao je.

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović juče je kazao da Demokratska Crna Gora i Krivokapić treba da se izjasne da li su za to da lideri Demokratskog fronta uđu u Vladu. Poručio je da se URA već izjasnila da je za nestranačku vladu.

(Vijesti)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner