Хроника

Жарко Паспаљ: Одавде би сви требало да оду, последица тога биће коначни распад ове земље

Штампа
четвртак, 12. септембар 2019.

 Прослављени југословенски и српски кошаркаш Жарко Паспаљ постао је још једном звезда друштвених мрежа након што је преуредио запуштено заједничко двориште између зграда на Врачару у Београду, претворивши га у кошаркашки терен, пише магазин Време.

Паспаљ је говорећи о недостатку солидарности у друштву рекао да „можемо да причамо – криви Милошевић, Вучић, Тадић или Коштуница, било ко ко је био на власти последњих 30 година, али ајде да подјемо од себе“.

„Било је и мени тешко када сам радио игралиште у запуштеном дворишту, устајао свако јутро у 6 и смишљао нове идеје како да ово заједничко двориште изгледа што лепше, увек у ишчекивању ево, сада ће још неко да додје. А није“, прича Паспаљ.

Можемо да причамо – криви Милошевић, Вучић, Тадић или Коштуница, било ко ко је био на власти последњих 30 година, али ајде да подјемо од себе

„Наиђе ти бес, кажеш, чекај бре, шта је ово са људима, знаш да те гледају, виде неког кретена који је имао четири срчана удара и шлог како сам ради у заједничком дворишту, ваљда се запиташ, шта он то ради. И кажеш себи, ма он то ради јер има неку корист. Ето, то ти је то“, огорчен је Паспаљ.

Коментаришући масовни одлазак младих људи из земље, он поручује да „треба да иду сви“.

„Последица тога ће бити коначни распад ове земље, нико неће остати и то је то“, каже Паспаљ и наставља „држава не води рачуна о својим људима, а неко би морао“.

Он додаје да је тако у Хрватској, Црној Гори, Босни, код нас.

„Ништа се ту добро не дешава, већ трагично као последица начина живота од 1991. до 2019. а то је 30 година. Када имаш 50 и размишљаш о томе нормално је да те ухвати бес“, закључује Паспаљ.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]