Хроника

Вук Јеремић: Једва чекам да истекне рок за предају изборних листа, како би се јасно показало ко је ко

Штампа
четвртак, 04. јун 2020.

 Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да "једва чека да сутра истекне законски рок" за предавање листа за изборе најављене за 21. јун, како би се јасно показало ко је ко, и како би већ једном престали разговори о томе ко ће учествовати на лажним изборима, који ће бити нелегитимни као и институције настале на основу њих, саопштено је из Народне странке.

"Народна странка ниједног тренутка није имала дилему, дали смо реч грађанима Србије и обећање да нећемо изаћи на изборе. То ћемо испунити, као и свако друго обећање у будућности. Жао ми је што су неки који су били у заједничкој колони праве опозиције подлегли притисцима, нису одржали реч и променили мишљење. После избора 21. јуна ствари ће се променити и у домаћим и у међународним околностима", рекао је Јеремић новинарима у центру Новог Сада код штанда Народне странке.

Јеремић је навео да представници Народне странке у кампањи за бојкот избора грађанима преносе две главне поруке – не постоје здравствени, али ни политички услови за одржавање нормалних избора у Србији.

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислав Новаковић рекао је да су та странка и опозиција све време упозоравали да због епидемије корона вируса не постоје безбедни здравствени разлози за одржавање избора, а да се данас то потврдило и у Новом Саду, где постоје два џепа (где су се појавили нови случајеви), један у приватном дому за старе на Петроваратину, а други код НИС-а.

"За Новосађане је најбезбедније да 21. јуна остану код куће због здравствених разлога и да би сачували елементарно достојанство", навео је Новаковић.

"Нигде као у Новом Саду не постоји тако масовно репресивно понашање Српске напредне странке, јер се нигде не врши такав притисак на људе да изађу на изборе, што је велика грешка власти, јер нигде као у Новом Саду не постоји таква осетљивост на настојање власти да дисциплинује и застраши грађане. Нови Сад то не трпи и одговориће тако што ће 21. јуна остати код куће", додао је Новаковић.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]