Хроника

НСПМ: Како су режимски медији спиновали Бајденов говор у Приштини

Штампа
среда, 17. август 2016.

Режимски медији, који су претходно потпуно прећутали понижења која је посета Бајдена донела Србији, одлучили су лажирањем Бајденовог говора у Приштини, ублаже општи утисак горчине и понижења које је донела Бајденова посета региону и представе је као „још један успех Вучићеве владе“.

Они су, наиме, хорски пренели лажирану Бајденову изјаву са Танјуга, који је у наслову написао „Бајден: Или ЗСО, или губитак подршке САД“, без обзира што Бајден, који је у Приштину дошао као велики пријатељ и бранилац „Републике Косово“ то нигде није рекао, нити би му тако нешто пало на памет.

Он јесте изјавио да је потребно формирати ЗСО и извршити демаракцију границе са Црном Гором, али „како би Косово ишло напред, у заједничку будућност“. Нигде није споменуо „да ће, у супротном изгубити подршку САД“, као што српским грађанима лажно представљају Вучићеви испирачи мозга попут РТС-а, Блица и Информера.

Језик претњи и уцењивања, западни званичници користе искључиво у разговорима са Србијом, чије власти им својим поданичким односом то омогућују.

(НСПМ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]