Početna strana > Hronika > Patriotski blok KiM: Vučićeva borba protiv kriminala i korupcije je prevara i laž – kao i sve ostalo što govori i radi
Hronika

Patriotski blok KiM: Vučićeva borba protiv kriminala i korupcije je prevara i laž – kao i sve ostalo što govori i radi

PDF Štampa El. pošta
subota, 27. avgust 2016.

 ...U serijalu „Insajder“ Srbi na Kosovu i Metohiji su prikazani kao paraziti koji žive na ručun građana iz preostalog dela Srbije, sa jedne strane, i kao lopovi i profiteri, sa druge strane. Informacije ovakve i slične sadržine, plasirane su u cilju stvaranja atmosfere, radi  donošenja nepopularnih političkih odluka u vezi KiM. U cilju provere iznetih informacija u emisiji „Insajder“, Narodna skupština Republike Srbije formirala je Anketni odbor.

U izveštaju Anketnog odbora 01Broj 06-2/19-16 od 14.04.2014 god. kao tipični primeri megalomanskih projekata, obuhvaćeni su oni čiji su izvođači radova bile kompanije „MAB i MBA Miljković“. Reč je o projektima od nekoliko desetina miliona evra, koji nisu završeni, loše urađeni, preplaćeni i nisu pušteni u funkciju.

 Anketni Odbor je u svom izveštaju zatražio od nadležnih organa R. Srbije, da sprovedu hitnu istragu o zloupotrebama u trošenju budžetskih sredstava, plasiranih preko Direkcije za puteve R. Srbije i JP „Putevi Srbije“ za izgradnju i revitalizaciju putne infrastrukture na Kosovu i Metohiji, sa težištem na projekte na kojima se kao izvođači radova pojavljuju preduzeća „MAB i MBA Miljković“. Nažalost, umesto istrage, vlasnik ovih kompanija je postao glavni izvođač radova na izgradnji puteva i mostova u preostalom delu R. Srbije.

Sve ovo ne bi bilo čudno da gospodina Miljkovića, aktuelni predsednik Vlade R. Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, nije prozivao u predizbornoj kampanji, nazivajući ga lopovom i preteći mu pravosudnim organima. Na sastanku koji je održao 31.05.2013. god. sa čelnim predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije, Aleksandar Vučić je takođe  govorio o malverzacijama gospodina Miljkovića, iznoseći pri tome i podatak da je na desetom mestu sa 48.000.000,oo evra uzetih a ne otplaćenih kredita bankama. Na tom sastanku se takođe obratio i gospodinu Aleksandru Vulinu i rekao mu da je njegov kum Željko Mitrović uzeo a nije vratio kredite bankama u iznosu od oko 149.000.000,oo evra i da je na prvom mestu. Zbog toga je sasvim jasno što televizija „Pink“ svim silama brani lik i nedela Aleksandra Vučića. Sastanku su prisustvovali: Krstimir Pantić kao zamenik direktora kancelarije za KiM, Bojan Jakovljević kao narodni poslanik, Radenko Nedeljković kao načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga, Dragiša Vlašković kao predsednik opštine Kosovska Mitrovica, Dragiša Milović kao predsednik opštine Zvečan, Slaviša Ristić kao predsednik opštine Zubin Potok, Dragiša Vasić kao predsednik opštine Leposavić, Milan Ivanović direktor Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica i Zoran Milojević zvani Zelja član izvršnog odbora SNS nastanjen u Leposaviću.

Ipak sve ovo nije bila prepreka aktuelnoj Vladi, na čijem je čelu Aleksandar Vučić da dana 29.09.2015. potpiše ugovor sa kompanijom „Ratko Mitrović“ u vlasništvu gospodina Branka Miljkovića o izgradnji mosta Ljubovija-Bratunac. Gospodin Aleksandar Vučić je prilikom polaganja kamena temeljca čak pohvalio gospodina Miljkovića kao uspešnog privrednika, tvrdeći zbog toga, da će most biti izgrađen pre roka. Na spisku kompanija koje nisu vratile kredite a koje je čelnik SNS-a pročitao bile su i firme Miroslava Bogićevića i Gorana Perčevića koji su kasnije uhapšeni i procesuirani. Izgleda da se nisu „dogovorili“.

Predsednik Vlade gospodin Aleksandar Vučić je prikrio i pljačku od 106.000.000,oo dinara, odnosno od blizu 1.000.000,oo evra, za nepostojeći video nadzor na severu Kosova i Metohije, za koji je Kancelarija za Kosovo i Metohiju 2012. godine za vreme Aleksandra Vulina kao direktora, bez sprovedenog postupka javne nabavke prebacila firmi DBS KONSEL SECURITY SERVICE.

Kada bi nadležni organi Republike Srbije, sproveli istragu do kraja, dokazalo bi se, da su sredstva namenjena KiM, ili ostala u Beogradu ili su odmah vraćena, a da je Kosovo i Metohija bilo samo pogodno područje za pranje novca.

Zato su tvrdnje, u kojima Aleksandar Vučić danas predstavlja sebe kao glavnog borca protiv korupcije i kriminala, gola laž i prevara. Stalno isticanje sebe kao poštenog teško može da prikrije činjenicu da su njegovi najbliži saradnici ogrezli u korupciji i kriminalu i preko noći postali vlasnici enormnog bogatstva.

U narodu se kaže „Sa kim si, takav si“. Tokom predizbornih kampanja obećao je građanima Srbije da će samo kroz tenderske procedure državi da uštedi 600 miliona evra. Ne da nije uštedeo, već je 221 projekat realizovan u Srbiji bez tendera uz „dogovor u četiri oka“.„Ko mnogo laže taj puno i krade, a ko krade taj i izdaje“ - je srpska narodna poslovica. 

Kaže se, pored ostalog, u saopštenju Patriotskog bloka Kosova i Metohije.

U Kosovskoj Mitrovici

 26.08.2016. godine

Predsednik pokrajinskog odbora DSS-a

dr Nenad Kojić

 SRPSKI POKRET DVERI

Goran Milenković

(NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner