Хроника

Вучић започео посету Кини где ће учествовати на Другом форуму за међународну сарадњу "Појас и пут"

Штампа
среда, 24. април 2019.

Председник Александар Вучић започео вишедневну посету Пекингу, где ће учествовати на Другом форуму за међународну сарадњу Појас и пут, јавља РТС.

Вучић ће на првом заседању Округлог стола лидера говорити на тему "Подстицање повезивања у циљу проналажења нових извора раста", а биће и међу три лидера који ће се обратити учесницима Форума приликом завршног излагања, наведено је у саопштењу прес службе Председника Србије.

Вучић ће у Пекингу имати и низ билатералних сусрета са највишим званичницима земаља учесника Форума, међу којима су председник Кине Си Ђинпинг, председник Руске Федерације Владимир Путин, председник Швајцарске Конфедерације Ули Маурер и председник Белорусије Александар Лукашенко.

Најављен је и његов састанак са Вангом Хунингом, чланом Сталног комитета Политбироа ЦК КП Кине, чланом секретаријата Централног комитета КП Кине и директором Канцеларије за истраживање политике ЦК КП Кине.

Планирано је да, током одржавања Форума, Вучић присуствује и потписивању низа билатералних споразума између Србије и Кине.

У делегацији Србије, коју предводи Вучић, су и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, као и председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислав Николић.

(РТС, Фонет) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]