Početna strana > Hronika > Vučić započeo posetu Kini gde će učestvovati na Drugom forumu za međunarodnu saradnju "Pojas i put"
Hronika

Vučić započeo posetu Kini gde će učestvovati na Drugom forumu za međunarodnu saradnju "Pojas i put"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. april 2019.

Predsednik Aleksandar Vučić započeo višednevnu posetu Pekingu, gde će učestvovati na Drugom forumu za međunarodnu saradnju Pojas i put, javlja RTS.

Vučić će na prvom zasedanju Okruglog stola lidera govoriti na temu "Podsticanje povezivanja u cilju pronalaženja novih izvora rasta", a biće i među tri lidera koji će se obratiti učesnicima Foruma prilikom završnog izlaganja, navedeno je u saopštenju pres službe Predsednika Srbije.

Vučić će u Pekingu imati i niz bilateralnih susreta sa najvišim zvaničnicima zemalja učesnika Foruma, među kojima su predsednik Kine Si Đinping, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, predsednik Švajcarske Konfederacije Uli Maurer i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Najavljen je i njegov sastanak sa Vangom Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine, članom sekretarijata Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije za istraživanje politike CK KP Kine.

Planirano je da, tokom održavanja Foruma, Vučić prisustvuje i potpisivanju niza bilateralnih sporazuma između Srbije i Kine.

U delegaciji Srbije, koju predvodi Vučić, su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, kao i predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

(RTS, Fonet)