Хроника

Вучић у понедељак у Новом Пазару због "алармантне" ситуације у том граду услед ширења коронавируса

Штампа
субота, 04. април 2020.

 Председник Србије Александар Вучић посетиће у понедељак Нови Пазар, који је идентификован као ново жариште коронавируса у Србији.

То је објавила, незванично, једна локална телевизија, а Тањугу је у Кабинету председника Републике информација потврђена.

Вучић ће, према Тањуговим информацијама, у Новом Пазару обићи Општу болницу, којој ће уручити 10 клиничких, статичних респиратора и три мобилна респиратора.

Председник је одлучио да посети Нови Пазар након што су је обавештен да је ситуација у том граду са ширењем Цовид-19 "алармантна".

Респиратори које ће уручити Општој болници, укупно 13, ојачаће здравствени систем Новог Пазара и омогућити Општој болници да се носи са тренутним стањем оболелих од корона вируса и да спремно дочека евентуални раст заражених, како они не би морали да буду упућивани у удаљене клиничке центре.

Закључно са петком, у Новом Пазару је регистровано 12 особа заражених коронавирусом, али су тестирани и сви контакти заражених особа, а резултати се чекају

Надлежни из Опште болнице Нови Пазар позвали су све грађане да се стриктно придржавају мера Владе Србије и препорука надлежних институција и да без преке потребе не излазе из својих домова.

Видети још:

Горан Стевановић: У Новом Пазару имамо формирање новог жаришта коронавируса

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]