Početna strana > Hronika > Vučić se sastao sa kandidatima "Srpske liste" za poslanike na kosovskim izborima: Pozivam sve da glasaju za Srpsku listu, jer to je pitanje opstanka na Kosovu
Hronika

Vučić se sastao sa kandidatima "Srpske liste" za poslanike na kosovskim izborima: Pozivam sve da glasaju za Srpsku listu, jer to je pitanje opstanka na Kosovu

PDF Štampa El. pošta
petak, 04. oktobar 2019.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kandidatima Srpske liste za poslanike na predstojećim parlamentarim izborima na Kosovu i Metohiji.

- Moja molba i moj poziv je da Srbi glasaju za Srpsku listu, a navešću više razloga za to. U ovoj kampanji mogli ste da viditi zajedničku i brutalnu kampanju koja se vodila protiv srpske liste ne samo na KiM. Tu kampanju vodile su sve 4 albanske liste i svi su govorili da treba da se razgovara sa Srbima, ali ne sa Srbijom - rekao je Vučić tokom obraćanja u Predsedništvu Srbije.

On je dodao da niko odavde nije mogao da dođe da podrži predstavnike srpskog naroda, kao i da su postojali pritisci sa raznih strana.

Predsednik je pozvao građane da glasaju za Srpsku listu jer je to pitanje opstanka na KiM.

Inače, sastanak predsednika sa 17 kandidata Srpske liste za poslanike, kome prisustvuje i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, počeo je nešto posle 13 sati na Andrićevom vencu.

 Prvi na listi je Igor Simić, a pored njega, na razgovor sa predsednikom, došli su Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Jasmina Dedić, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Miloš Perović, Ljubimko Karadzić, Verica Cheranić, Branislav Nikolić, Svetislav Jokić, Milan Kostić, Vinka Radisavljević, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Boža Stojanović i Mirjana Nikolić.

Šestoro kandidata je iz Severne Mitrovice, po dvoje su iz Zvečana i Gračanice, dok iz Leposavica, Kline Istoka, Štrpca, Kamenice i Zubimog Potoka i Vučitrna dolazi po jedan.

(Tanjug)