Хроника

Вучић: Приштина одбила да истражи локације где се верује да су Срби покопани

Штампа
среда, 25. новембар 2020.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да представници Косова током преговора у Бриселу нису прихватили да се истражи пет локација на Косову и у Метохији, где се верује да су Срби покопани током и после рата 1998-99. године.

Поносан сам што се Србија не шали с проналаском несталих и да је гробница нађена уз одобрење српских власти

Коментаришући налажење гробнице са око 15 тела код Рашке, за која се сумња да су косовски Албанци убијени током рата на Косову, Вучић је рекао да је поносан што се Србија "не шали с проналаском несталих" и да је гробница нађена уз одобрење српских власти.

Током вечерње посете градилишту ковид болнице у Батајници, код Београда, Вучић је рекао да су приштинске власти њему забраниле долазак на Косово како би направиле "велику причу" од тога и могле да кажу: "Вучић је непожељан на Косову".

"Они су хтели да пошаљу своју министарку спољних послова да прави политички шоу у општини Рашка, а ми смо им рекли: 'То је апсолутно непримерено у овом тренутку, али ако то хоћете - ја ћу да идем на север (Косова), а за седам дана ћу ићи да копам у околини Ђаковице'", навео је он.

Додао је да је после размене дописа између Београда и Приштине реаговала ЕУ из које су казали да то треба да се "слегне": "Нико нигде не иде и немојте ништа да говорите у јавности да се српска и албанска јавност не би узнемириле".

"Онда су они изашли у јавност како су много јаки и паметни и како су ми забранили улаз", рекао је Вучић.

(Бета, Н1) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]