Početna strana > Hronika > Vučić osniva „Muzej diktature“, po ugledu na Milovu izložbu iz 2013. godine
Hronika

Vučić osniva „Muzej diktature“, po ugledu na Milovu izložbu iz 2013. godine

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. jun 2016.

Aleksandar Vučić je juče najavio osnivanje „Muzeja apsolutizma i Vučićeve diktature“ u kome će izložiti sve kritične naslovne strane izvesnih novina na njegov račun, kako bi pokazao da su novine u zemlji zapravo opozicione i da je laž da sprovodi medijsku torturu i cenzuru. Isto je 2013. uradio i crnogorski diktator Milo Đukanović, koji je, sa istim ciljem, organizovao konferenciju „Riječ, slika i neprijatelj“, na kojoj su izložene naslovne strane opoziconih listova Dan, Vijesti i Monitor.

- Videćete novine u kojima se na 62 od 64 strane govori o meni i mojoj porodici. Gde se vređam i nazivam prostitutkom i pederom. Takođe, u državnim novinama me porede sa Hitlerom – kaže Vučić.

Nezvanični glavni urednik medija koji svakodnevno objavljuju optužnice i presude, hapse i satanizuju političke protivnike, ovim trikom namerava da izazove sažaljenje javnosti i da još jednom odigra ulogu ljudoždera-vegetarijanca.

Multimedijalni način za zamenu teza smislio je i već jednom primenio Vučićev savetnik Vladimir Popović, zvani Beba. S istim ciljem, da crnogorskog gospodara Mila Đukanovića predstavi kao žrtvu negativnih medijskih kampanja, Popović je u novembru 2013. godine u Podgorici održao višednevnu konferenciju „Riječ, slika i neprijatelj“. Uz izložbu naslovnih strana crnogorskih novina „Dan“, „Vijesti“ i „Monitor“, na kojima su crvenim markerom istaknuti naslovi s kritičkim stavovima o Đukanoviću, održana je i debata u kojoj su beogradske medije reprezentovali Boško Jakšić („Politika“), Petar Luković („E-novine“) i Vesna Mališić (NIN).

Beba Popović je sada ideju pozajmio Vučiću. Naravno, njemu se svidelo, tako da je spreman da osnuje „Muzej apsolutizma i diktature“. Otvaranju izložbe će, sigurno, prisustvovati i glavni junaci sa spornih naslovnih strana, akteri brojnih sramnih afera koje su obeležili prve tri godine Vučićeve vladavine. Vođin brat Andrej, kumovi Nikola Petrović, Petar Panić Pana, Nebojša Stefanović, pa Bratislav Gašić, Aleksandar Vulin, Željko Mitrović i Dragan J. Vučićević – svojom pojavom oni će opravdati naziv muzeja.

(Uzbuna.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner