Početna strana > Hronika > Vučić na Pinku: Da je neko iz Jeremićeve porodice isprebijan kao moj brat obesili bi me na Terazijama, sve nas stopira pitanje Kosova, 60 dana trpim teror "Kurira"
Hronika

Vučić na Pinku: Da je neko iz Jeremićeve porodice isprebijan kao moj brat obesili bi me na Terazijama, sve nas stopira pitanje Kosova, 60 dana trpim teror "Kurira"

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 24. jul 2017.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje na televiziji Pink, prvi put nakon što je stupio na mesto šefa države.

- Vučić je govoreći o kontramitingu na dan njegove inauguracije rekao da je svima jasno ko su pravi bitnaši i pitao šta su radili na ulici kada je postojao samo jedan prijavljen skup.

O 'batinašima'

- Sprečili smo krvoproliće - podvukao je predsednik Srbije.

- Po prvi put vam kažem da mislim da je moj brat nameno isprebijan. Da je isprebijan samo zato što je moj brat. Slučajno se tu našla kamera američke televizije?! Ma, hajte molim vas! Da vas pitam šta bi se desilo da je neko od porodice Janković, Jeremić, tako brutalno isprebijan?! Pa obesili biste me na Terazijama - rekao je Vučić da potom ponovo upitao:

- Da je kojim slučajem u mom stanu iz mog pištolja neko ubijen - pa da li biste mi dali da budem predsednik države.

- Još jednom komentarišući aferu 'Savamala', Vučić je rekao:

- Drago mi će što je neko od tužilaca smogao snage da kaže: 'U čemu je problem, zašto se diže fama'. Da su me pozvali, lično bih seo u bager i to uradio. Jedini problem je što je to urađeno noću - odgovorio je Vučić.

Ostvario sam političke ciljeve

Vučić je ocenio da je ispunio sve lične političke ciljeve i ambicije.

- Predsednik sam nepuna dva meseca. Moje je da se odužim narodu za poverenje i za glasove koje sam dobio. Svoje lične političke ambicije sam ispunio. Bio sam najmlađi kada sam izabran u Skupštini, najmlađi ministar u ono vreme, jedini predsednik i premijer... To je završeno. Nemam za drugo šta više da se borim. Hoću da se borim i vratim narodu za hrabrost. Ja sam veteran. Imam jednu političku ambiciju -  a to je pitanje političkog nasleđa - šta ostavljate onim što dolaze. Ostavio sam uređenu kasu. Uspeli smo da smanjimo nezaposlenost. Jesam li zadovoljan?! Pa, nisam! Nema problema sa kursom dinara, nema problema sa inflacijom. Plate i penzije će biti povećavane... - objasnio je Vučić.

Američki potpredsednik Majkl Pens nije na sastanku pomenuo slučaj Bitići i to ne zato što ne brine o tome, već zato što zna da sam o tome razgovarao sa drugima, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić i poručio da je to težak zločin koji će biti istražen.

Zadovoljan sam posetom SAD

Vučić je izjavio da je sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom otvoreno razgovarao o Kosovu i Metohiji, kao i o svim drugim "trusnim područijima na Balkanu". Vučić je za televiziju Pink rekao da je sa Pensom otvoreno razgovarao o svim problemima Srbije.

Dodao je da je Pens želeo da iskaže poštovanje prema Srbiji time što je izašao do kapija Bele kuće da ga isprati do kola.

"Sa (bivšim potpredsednikom SAD DŽozefom) Bajdenom sam imao pristojne, dobre odnose, ali nije izlazio napolje, a gospodin Pens je želeo da pokaže poštovanje prema Srbiji. Nažalost jedan deo u Srbiji ne želi da razume da je to poštovanje prema njima", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da ga je pred odlazak u SAD pored optužbi za paljenje ambasade dočekao i tekst bivšeg ministra Vuka Jeremića, ali o slučaju Bitići.

"To se ne radi, ne govori se protiv šefa države tri dana pred susret u Vašingtonu, ne slabi se pozicija države, ne možeš da rušiš Srbiju da bi se dočepao pozicije", rekao je Vučić o Jeremićevom tekstu objavljenom u američkim medijima.

"Pokušali su sve da bi uništili moju posetu SAD. Nisam se divno osećao zbog odlaska u Vašington...Tresao sam se zbog odgovornosti za ovu zemlju, za svakog od 7,3 miliona građana, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se u Vašingtonu tresao zbog odgovornosti za Srbiju.

"Znam koliko moram da brinem o svakom čoveku ovde, ... ja imam 7,3 miliona briga, da vidim gde nam je budućnost koje nema bez dobrog odnosa sa Amerikom", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da su bivši potpredsednik SAD DŽo Bajden i njegov naslednik Majk Pens bili odlično pripremljeni za sastanak i znali su da se sa njim "ne razgovara vikom, drekom i ucenom".

Predsednik Srbije je rekao da nema više ličnih ambicija, ali da vodi računa o svom političkom nasleđu. Ostavljam sređene finansije, dramatično smanjenu stopu nezaposlenosti, rekao je on. Vučić je rekao da svaki dan, sa Brnabić, prati stanje u državnoj kasi.

"Pitanje Kosova stopira sve nas"

Predsednik Vučić ocenio je da je pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji pitanje koje "stopira sve nas".

"Mi dok to ne rešimo, imaćemo zamrznut konflikt i nikada se iz toga nećemo iskobeljati... To je pitanje o kojem moram da budem otvoren prema građanima Srbije", rekao je Vučić i pozvao sve koji žele o tome vode otvoreni dijalog.

On je kazao da će "naša deca da se biju" ako se ostave nerešena pitanja, navodeći da treba stvari dovesti do realnog nivoa i sačuvati ono što se može sačuvati.

"Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da moramo da budemo realni da bi oni u svojim kućam mogli tamo da opstanu", rekao je Vučić i dodao da je zbog svega toga fokusiran na razmišljanje o političkom nasleđu koje će ostati budućim generacijama.

Ponovio je da Srbija zastupa politiku slobode, nezavisnosti i suvereniteta.

Vučić je izjavio da je njegov jedini greh što je u vreme demonstracija zbog proglašenja nezavisnosti Kosova bio u Beogradu a ne u Bukureštu, kao bivši predsednik Srbije Boris Tadić koji ga optužuje da nije sprečio paljenja ambasada.

"Učestovao sam na protestu jer sam smatrao da je to na šta je Tadić pristao užasno loša stvar za Srbiju. Moj greh je bio taj što sam ostao, a nisam bio u Rumuniji kao on", rekao je Vučić

Vučić je dodao da nije mogao da veruje kada je video optužbe bivšeg predsednik Borisa Tadića na njegov račun da nije ništa uradio da spreči paljene ambasada.

"Za razliku od njega ja tog dana nisam pobegao u Rumuniju ... On je tamo otišao da se dodvori zapadnjacima. Ja sam bio u Beogradu i to je valjda moj greh", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da postoji snimak gde moli ljude da se udalje od ambasada jer je znao da su to "ljudi koji se ponašaju neprilično, ali da su tu jer razumeju tragediju koju je Srbiji priredila vlast Borisa Tadića".

O listu Kurir

Država će da uradi svoje, a ti tuci svaki dan i iznosi najstrašnije laži. Dogovorili se kriminalci kako se najlakše opljačka Srbija. E, pa pitam građane Srbije: "Hoćemo li da imamo državu ili nećemo" - rekao je Vučić i dodao:

- 60 dana trpim teror. To je linč protiv jednog čoveka. Ali neću popustiti, neću da vam dozvolim da kradete od naše dece - podvukao je šef države.

(Agencije)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner