Početna strana > Hronika > Vučić: Afera "Krušik" je izmišljena u okviru brutalne kampanje opozicije, otac Nebojše Stefanovića nema veze sa tim; Medvedev nije mogao da prepozna Beograd, koliko je sređen od njegove posete pre deset godina
Hronika

Vučić: Afera "Krušik" je izmišljena u okviru brutalne kampanje opozicije, otac Nebojše Stefanovića nema veze sa tim; Medvedev nije mogao da prepozna Beograd, koliko je sređen od njegove posete pre deset godina

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 20. oktobar 2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je izmišljena afere o Branku Stefanoviću, ocu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i o navodnoj korupciji sa fabrikom namenske industrije "Krušik" Valjevo i trgovini oružja. On je izjavio "da opozicija vodi brutalnu kampanju protiv ljudi na vlasti i da je jedan od takvih slučajeva uzbunjivač iz fabrike 'Krušik' Aleksandar Obradović i dodao da uzbunjivač može da bude samo onaj koji nešto prijavi državnom organu ili tužilaštvu, a da on to nije učinio".

On je, gostujući na Televiziji Prva, dodao da Obradović ne kaže da je u "Krušiku" bilo nelegalnih radnji i da "priča nikakve veze nema sa firmom oca Nebojše Stefanovića". Upitan da li može kao predsednik Srbije da uradi nešto da atmosfera u društvu bude bolja, Vučić je rekao da je to nemoguće i da nema "zemlje na kugli zemaljskoj u kojoj je atmosfera dobra".

Vlast, koja predstavlja ogromnu većinu, svakodnevno je izložena teroru

On je rekao "da se zna kako se na vlast dolazi i kako se sa vlasti odlazi demokratski i da mora da ima poštovanja, da može da prihvati da ima i krivice vlasti, ali da je vlast koja predstavlja ogromnu većinu svakodnevno izložena teroru".

Vučić je kazao da "opozicija vodi brutalnu kampanju, da je unutar Srpske napredne stranke napravila kastu ili sektu koja ćuti, a da on neće da plaća reket nikome da ga ne napada".

Poznat identitet tri od četiri lica koja su palila knjigu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića

Ponovio je da su navodi da je lideru Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeju Trfinunoviću "nudio pola miliona nečega da izađe na izbore" neistiniti i da bi voleo da državni organi to ispitaju.

Niko iz vlasti novinarke i druge dame nije nazivao prostitutkama

Govoreći o napadu na novinarku Oliveru Jovićević, Vučić je rekao da "niko iz vlasti novinarke i druge dame nije nazivao prostitutkama i da nije normalno da to ne osuđuju oni koji imaju ćerke i majke". Vučić je dodao i "da se znaju tri od četiri lica koja su palila knjigu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i da se oni viđaju i na protestima Jedan od pet miliona".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je "da po pitanju Kosova ne treba biti veliki optimista i misliti da su tu izgledi Srbije veliki". "Vratili smo kosovsko pitanje na velika vrata, ali nemojte da budete optimista i da mislite da su tu naši izgledi veliki", rekao je Vučić gostujući na televiziji Prva.

"Albanci nervozni, prave užasne greške"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vidi kao otvorenu pretnju izjavu kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je za Prištinu prisustvo Srbije na severu Kosova najveći problem.

On je naglasio da "Kurti neće ugroziti Srbe", dodajući da Albanci prave "užasne greške", da su nervozni, da vide da im ne ide kao što su planirali i da rade ono što je Srbija radila kad je izlazila iz komunizma.

"Medvedev nije mogao da prepozna Beograd koliko se promenio"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je ruski premijer Dimitrij Medvedev rekao da nije mogao da prepozna Beograd, koji je sređen u odnosu na njegovu posetu Srbiji pre deset godina.

Medvedev je primetio da se grad mnogo promenio, sređene su fasade zgrada i napreduje izgradnja Beograda na vodi

Vučić je za TV Prva kazao da je Medvedev primetio da se grad mnogo promenio, sređene su fasade zgrada i napreduje izgradnja Beograda na vodi. Vučić je kazao da su odnosi Rusije i Srbije od poverenja i da u najvećem delu stvari, kako je istakao, obe zemlje misle slično.

On je podsetio da je juče tokom posete Medvedeva potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom i da će time za nekoliko godina biti rekonstruisana pruga od Beograda do Crne Gore. Vučić je naveo da se vidi razlika u stanju i opremi Vojske Srbije u poređenju sa nekim ranijim periodima i naveo da će biti još dodatnih bespilotnih letelica i novih PVO sistema.

 (N1)