Početna strana > Hronika > Vojni sindikat Srbije: MUP podneo prekršajnu prijavu protiv sindikata i našeg predsednika Novice Antića zbog organizovanja protesta 7. oktobra 2017.
Hronika

Vojni sindikat Srbije: MUP podneo prekršajnu prijavu protiv sindikata i našeg predsednika Novice Antića zbog organizovanja protesta 7. oktobra 2017.

PDF Štampa El. pošta
utorak, 17. april 2018.

 Vojni sindikat Srbije saopštio je da je MUP protiv tog sindikata i njegovog predsednika Novice Antića podneo prekršajnu prijavu zbog organizovanja protesta pre pola godine u Beogradu

Sindikat je ocenio da je to "pokušaj vlasti da ućutka taj sindikat i da ga spreči da u javnosti iznosi saznanja o korupciji, krađi budžetskih sredstava, podrivanju odbrambene moći države i mobingu u vojsci".  

Kako se navodi u saopštenju, u pitanju je prijava za protest održan 7. oktobra 2017. godine.  

"Prijava je podneta i pored činjenice da je skup uredno prijavljen, održan bez ijednog incindenta i profesionalno obezbeđen uz asistenciju policije", saopštio je sindikat i naveo da se tim gaze Ustavnom zagarantovana prava i građanske slobode i pokušava da se ućutka i ugasi jedini reprezentativni sindikat u istoriji Vojske Srbije.  

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner