Хроника

Владимир Путин: Заражено десетине људи у мом окружењу, зато сам морао у самоизолацију

Штампа
четвртак, 16. септембар 2021.

 Руски председник Владимир Путин рекао је да десетине људи у његовом окружењу имају ковид-19, због чега је морао да оде у самоизолацију.

„У мом окружењу не ради се о једној или о две особе, већ о више десетина људи који су се разболели од коронавируса“, рекао је Путин на видео састанку Организације уговора о заједничкој безбедности. Самит Организације одржава се у Душанбеу у Таџикистану.

Путин је додао да ће „још неколико дана“ морати да остане у изолацији.

Он је у уторак јавио да ће морати да се изолује и откаже учешће на више самита, пошто је био у контакту са особама оболелим од ковида-19. Рекао је да рачуна на руску вакцину Спутњик В да ће спречити да се разболи.

Путин је иначе тек недавно почео поново да се појављује на јавним догађајима.

Пре само неколико недеља, огромна већина његових састанака и ангажмана обављана је преко видео везе, а ретке особе које су могле са њим да се састану морале су да прођу кроз период изолације.

Русија је једна од земаља света где је највише људи умрло од коронавируса, а вакцинација због отпора становништва иде споро. Земља је посебно погођена новим сојем вируса делта, који се шири од јуна.

Према статистичкој агенцији Росстат, око 350.000 Руса умрло је од ковида-19 до краја јула 2021. године. Према рачуници портала Гогов, само 27,5 одсто Руса је до сада потпуно вакцинисано.

(Бета-АФП)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]