Početna strana > Hronika > Vladimir Putin: Zapadne sankcije Rusiji dovešće do nepovratnih posledica po građane EU
Hronika

Vladimir Putin: Zapadne sankcije Rusiji dovešće do nepovratnih posledica po građane EU

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 12. maj 2022.

MOSKVA, 12. maja /TASS/. Krivica za globalne posledice sankcija Rusiji, uključujući moguću glad u nizu zemalja, snose zapadne zemlje koje su zarad svoje dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku ekonomska pitanja u četvrtak.

On je napomenuo da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu i ako se sankcije Rusiji nastave, EU može naići i na posledice koje bi bilo teško preokrenuti. „Krivica za ovo je u potpunosti i u potpunosti na elitama zapadnih zemalja koje su zarad očuvanja svoje globalne dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta“, naveo je ruski lider.
Zauzvrat, Rusija se samouvereno nosi sa spoljnim izazovima, dodao je on, zahvaljujući kako odgovornoj makroekonomskoj politici poslednjih godina, tako i sistemskim rešenjima za jačanje ekonomskog suvereniteta i tehnološke i prehrambene bezbednosti.

„Naše proizvodne kompanije postepeno popunjavaju domaće tržišne niše oslobođene nakon odlaska nesavesnih partnera, uključujući osnovna dobra, industrijsku i uslužnu opremu, građevinsku i poljoprivrednu mehanizaciju“, istakao je ruski lider.

(TASS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner