Хроника

Владимир Путин се вакцинисао назалном вакцином: Одлука о вакцинацији против вируса корона треба да буду добровољна, посебно за децу

Штампа
среда, 24. новембар 2021.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је на састанку са члановима владе да се вакцинисао назалном вакцином против вируса корона.

Путин је објаснио да је назалну вакцину удахнуо обема ноздрвама. Како је објаснио, приликом добијања назалне вакцине морао је дубоко да удахне и онда сваком ноздрвом увуче прашкасти препарат.

„Онда сам одседео петнаестак минута и све је било готово. Да будем искрен, нисам имао никакав осећај“, прецизирао је председник.

Путин подржао је предлог потпредседнице владе Татјане Голикове да се важење сертификата оних који су прележали ковид продужи са шест месеци на годину дана

Осим тога, шеф државе је рекао да је ревакцинисан вакцином „Спутњик лајт“.

Руски председник додао је да су му после шест месеци титри антитела опали и да су му лекари препоручили ревакцинацију против ковида.

„Тачно шест месеци након вакцинације, моји заштитни титри су опали и стручњаци су препоручили процедуру ревакцинације, што сам и урадио“, рекао је он на састанку са члан овима Владе Русије.

Он је још једном истакао да одлука о вакцинацији против вируса корона мора бити добровољна.

„Генерално сматрам да вакцинације треба да буду добровољне. Посебно за децу“, нагласио је Путин.

Путин подржао је предлог потпредседнице владе Татјане Голикове да се важење сертификата оних који су прележали ковид продужи са шест месеци на годину дана.

„Да ли сматрате да је за нас, за Русију, годину дана оптималан рок за оне који су прележали? упитао је председник.

„Апсолутно, за оне који су прележали је годину дана“, потврдила је Голикова и додала да ако се ради о ревакцинацији после иницијалне вакцинације, онда је препоручени интервал шест месеци.

Руски лидер такође је препоручио грађанима не само да се вакцинишу против вируса корона, већ и да се на време подвргну ревакцинацији.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]