Početna strana > Hronika > Vladimir Putin se vakcinisao nazalnom vakcinom: Odluka o vakcinaciji protiv virusa korona treba da budu dobrovoljna, posebno za decu
Hronika

Vladimir Putin se vakcinisao nazalnom vakcinom: Odluka o vakcinaciji protiv virusa korona treba da budu dobrovoljna, posebno za decu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. novembar 2021.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa članovima vlade da se vakcinisao nazalnom vakcinom protiv virusa korona.

Putin je objasnio da je nazalnu vakcinu udahnuo obema nozdrvama. Kako je objasnio, prilikom dobijanja nazalne vakcine morao je duboko da udahne i onda svakom nozdrvom uvuče praškasti preparat.

„Onda sam odsedeo petnaestak minuta i sve je bilo gotovo. Da budem iskren, nisam imao nikakav osećaj“, precizirao je predsednik.

Putin podržao je predlog potpredsednice vlade Tatjane Golikove da se važenje sertifikata onih koji su preležali kovid produži sa šest meseci na godinu dana

Osim toga, šef države je rekao da je revakcinisan vakcinom „Sputnjik lajt“.

Ruski predsednik dodao je da su mu posle šest meseci titri antitela opali i da su mu lekari preporučili revakcinaciju protiv kovida.

„Tačno šest meseci nakon vakcinacije, moji zaštitni titri su opali i stručnjaci su preporučili proceduru revakcinacije, što sam i uradio“, rekao je on na sastanku sa član ovima Vlade Rusije.

On je još jednom istakao da odluka o vakcinaciji protiv virusa korona mora biti dobrovoljna.

„Generalno smatram da vakcinacije treba da budu dobrovoljne. Posebno za decu“, naglasio je Putin.

Putin podržao je predlog potpredsednice vlade Tatjane Golikove da se važenje sertifikata onih koji su preležali kovid produži sa šest meseci na godinu dana.

„Da li smatrate da je za nas, za Rusiju, godinu dana optimalan rok za one koji su preležali? upitao je predsednik.

„Apsolutno, za one koji su preležali je godinu dana“, potvrdila je Golikova i dodala da ako se radi o revakcinaciji posle inicijalne vakcinacije, onda je preporučeni interval šest meseci.

Ruski lider takođe je preporučio građanima ne samo da se vakcinišu protiv virusa korona, već i da se na vreme podvrgnu revakcinaciji.

(Sputnjik)