субота, 20. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Владимир Путин: Русија се залаже за то да Београд и Приштина постигну узајамно прихватљиво решење косовског проблема на основу Резолуције 1244
Хроника

Владимир Путин: Русија се залаже за то да Београд и Приштина постигну узајамно прихватљиво решење косовског проблема на основу Резолуције 1244

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 05. фебруар 2020.

 МОСКВА - Русија чини много како би ситуација на Балкану била стабилна, а Москва се залаже за узајамно прихватљиво решење између Београда и Приштине, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин.

"Русија много чини како би ситуација на Балкану остала стабилна и безбедна. Залажемо се за то да Београд и Приштина постигну одрживо и узајамно прихватљиво решење косовског проблема на основу Резолуције 12 44 Савета безбедности Уједињених нација", рекао је Путин амбасадорима на церемонији уручивања акредитива у Кремљу, којој је присуствовао и амбасадор Србије Мирослав Лазански.

Русију и Србију везује стратешко партнерство, засновано на традицији пријатељства, као и културне, духовне и историјске блискости наших братских народа, поручио је Путин.

Он је подсетио да је прошле године имао низ садржајних разговора са председником Србије Александром Вучићем, када је постигнут читав низ значајних споразума везаних за сарадњу две земље у области економије, трговине, енергетике, културе и сарадње по питањима региона.

Путин је рекао и да је човечанство данас у опасности, наводи портал Спутњик.

"Расте претња тероризма, шире се регионални сукоби и руши систем контроле наоружања", рекао је Путин и додао да је и глобална економија у нестабилном стању.

На церемонији уручења акредитација, Путин је рекао амбасадорима да се нада да ће у њиховом видокругу бити питања проширења политичког дијалога, трговинско-економских веза, проширења културних размена и међуљудских контаката.

Церемонији у Кремљу присуствовала су 23 нова амбасадора у Русији.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер