Početna strana > Hronika > Vladimir Putin: Rusija nastavlja da razvija svoj odbrambeni potencijal, ali to ne znači da nekome pretimo
Hronika

Vladimir Putin: Rusija nastavlja da razvija svoj odbrambeni potencijal, ali to ne znači da nekome pretimo

PDF Štampa El. pošta
sreda, 06. novembar 2019.

 MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija nastaviti da razvija svoj odbrambeni potencijal, ali da to ne znači da nekome preti i da je spremna da učini sve da bi podstakla proces razoružavanja.

"Naša vojska i mornarica su dokazale visoku spremnost i nameravamo da jačamo naš odbrambeni potencijal, stavimo u stanje pripravnosti hipersonične i laserske sisteme zajedno sa drugim savremenim oružanim sistemima koje za sada druge zemlje ne poseduju", rekao je Putin, prenosi Tass.

Putin je, na sastanku sa oficirima i tužiocima, naglasio da to, međutim, nije razlog da Rusija bilo kome preti.

"Naprotiv, spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da podstaknemo razoružanje, imajući u vidu naše nove oružane sisteme, čiji je jedini cilj garantovanje bezbednosti među rastućim pretnjama sa kojima se suočavamo", kazao je Putin.

Putin je dodao da su vojne vežbe od ključne važnosti za razvoj ruskog odbrambenog sektora.

"Želeo bih da napomenem da je ove godine broj vežbi povećan za četvrtinu. Važno je nastaviti sa povećanjem profesionalnog nivoa oficira i vojnika, kao i jačanjem discipline i morala. To je ključni faktor odbrambenog kapaciteta oružanih snaga", zaključio je Putin.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner