Početna strana > Hronika > Vladimir Putin povodom 77. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu: Pobeda će biti naša, kao i 1945.
Hronika

Vladimir Putin povodom 77. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu: Pobeda će biti naša, kao i 1945.

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 08. maj 2022.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je povodom 77. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu uputio čestitke liderima i građanima Azerbejdžana, Belorusije, Jermenije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, kao i narodima Gruzije i Ukrajine.

Putin je u posebno istakao da na današnji dan „odajemo počast i poštovanje vojnicima i snagama iz pozadine koji su slomili nacizam po cenu nebrojenih žrtava i nevolja.

„Danas je zajednička dužnost da se spreči oživljavanje nacizma koji je doneo toliko patnje ljudima različitih zemalja. Neophodno je sačuvati i preneti potomstvu istinu o događajima iz ratnih godina, zajedničkim duhovnim vrednostima i tradiciji bratskog prijateljstva“, navodi se u poruci.

Putin je poželeo da nove generacije budu dostojne sećanja na svoje očeve i dedove.

Ruski lider je u telegramima liderima Donjecke i Luganske Narodne Republike istakao da se „danas naši vojnici, kao i njihovi preci, bore rame uz rame za oslobođenje svoje domovine od nacističke prljavštine, izrazivši uverenje da će kao i 1945. pobeda biti naša“.

Osim toga, u poruci upućenoj veteranima Drugog svetskog rata i građanima Ukrajine, predsednik Rusije istakao je da je nedopustiva osveta ideoloških naslednika onih koji su poraženi u Drugom svetskom ratu.

Obraćajući se liderima i građanima stranih država, Putin je iskreno zahvalio veteranima fronta i pozadine, poželeo im dobro zdravlje, blagostanje i dugovečnost.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner