Хроника

Владимир Путин након састанка са Ким Џонг Уном: Америчке гаранције неће бити довољне да увере Северну Кореју да обустави свој нуклеарни програм

Штампа
четвртак, 25. април 2019.

 Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће обавестити Кину и САД о резултату самита са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном.

 -Шта више, Ким нас је сам замолио да информишемо Американце о његовом положају, и о питањима која му се намећу у вези са процесима који се одвијају на корејском полуострву, и око њега - рекао је Путин, пренео је Тас с.

Путин је после састанка објаснио да је Русија отворена, да нема тајни и завера. Додао је и да сматра да америчке гаранције највероватније неће бити довољне да увере Пјогњанг да обустави свој нуклеарни програм.

- Северној Кореји су само потребне гаранције за њихову безбедност и то је све. Сви треба да се замислимо над тим. Дубоко сам уверен да уколико се нађемо у ситуацији да су потребне гаранције за једну страну, што је сад случај са Северном Корејом, мислим да то неће бити могуће без међународних гаранција - навео је Путин.

Данашњи састанак Кима и Путина у Владивостоку трајао је око два сата, двоструко више од предвиђених 50 минута. У току је састанак делегација две државе који се одвија на Савезном универзитету у Владивостоку, на крајњем истоку Русије.

Ово је прва Кимова посета Русији и његов први сусрет с Путином.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]