Хроника

Владимир Путин: Цео април ће бити нередан због ситуације са коронавирусом

Штампа
четвртак, 02. април 2020.

 Руски председник Владимир Путин је у обраћању нацији објавио цео април нерадним због ситуације са вирусом корона.

„Донео сам одлуку да продужим режим нерадих дана до краја месеца. Тј. закључно са 30. априлом. Наглашавам: са редовним платама радника“, рекао је Путин у побраћању нацији.

Органи власти, болнице, апотеке и продавнице ће наставити са радом и у наредном периоду.

Руски председник каже да лекари држе одбрану од офанзиве епидемије корона вируса.

„Наша држава је велика, различита густина насељености. Постоје субјекти Федерације где је корона већ створила озбиљну претњу за људе, као на пример, у Москви, где још увек нисмо успели да преокренемо ситуацију, без обзира на предузете мере федералних и градских власти“, рекао је Путин.

Врхунац епидемије у Русији и свету, још увек није прошао. Због тога, руски лидер наглашава да ће ригорозне мере у регионима зависити од епидемиолошке ситуације.

Председник је нагласио да је нерадна недеља показала да схватање озбиљности ситуације помаже да се смање ризици. Он је позвао грађане да пажљиво прате захтеве власти и препоруке лекара.

У наредном периоду, према речима Путина, треба сачувати и радна места и приходе грађана.

„Реализујући мере за борбу против еподемије, не смемо да заборавимо да је исто тако важно сачувати радна места и приходе грађана. То је заједнички приоритет Владе, региона и бизниса“, закључио је председник.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]