Početna strana > Hronika > Vladimir Putin: Burni tehnološki razvoj zaoštriće čitav kompleks ekoloških izazova, uključujući i promenu klime i iscrpljivanje resursa
Hronika

Vladimir Putin: Burni tehnološki razvoj zaoštriće čitav kompleks ekoloških izazova, uključujući i promenu klime i iscrpljivanje resursa

PDF Štampa El. pošta
utorak, 09. jul 2019.

 Temperatura u Rusiji raste 2,5 puta brže nego na celoj planeti, izjavio je ruski lider Vladimir Putin na drugom Globalnom samitu za proizvodnju i industrijalizaciju u Jekaterinburgu.

 Prema Putinovim rečima, Rusija najviše oseća promenu klime i trošenje resursa.

„Temperatura kod nas u Rusiji raste 2,5 puta brže nego na celoj planeti. Pogledajte šta se dešava u Irkutskoj oblasti. Tamo su strašne poplave i veliki požari, na hiljade i stotine hiljada hektara šuma gore“, naglasio je predsednik Rusije.

On je izjavio da se u svetu nastavlja sa degradacijom prirode i klime i da će biti suša, nerodnih godina i kataklizmi ako se ništa ne preduzme.

„Burni tehnološki razvoj ne može da izgladi, već naprotiv, zaoštriće čitav kompleks ekoloških izazova, uključujući promenu klime i iscrpljivanje resursa“, dodao je Putin.

Kako je naveo ruski lider, umesto razgovora o suštini klimatskih promena u svetu se primećuju „spekulacije i mračnjaštvo“.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner