Početna strana > Hronika > Vladimir Makej: Revolucija bi Belorusiji donela samo haos i anarhiju i posle nje bi sve moralo da se krene od nule
Hronika

Vladimir Makej: Revolucija bi Belorusiji donela samo haos i anarhiju i posle nje bi sve moralo da se krene od nule

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 23. novembar 2020.

 Revolucija bi Belorusiji donela samo „haos i anarhiju“ i posle nje bi sve moralo da se krene od nule, izjavio je šef diplomatije Belorusije Vladimir Makej.

„Revolucija donosi samo haos i anarhiju. I taj haos i anarhija će uništiti i državu i društvo. Mi ćemo morati tada da sve počinjemo od nule“, izjavio je Makej u intervjuu televiziji „Belorusija 1“.

On je dodao da, ne može da kaže da je u Belorusiji sve idealno, sve divno. Prema rečima ministra, on se takođe zalaže za promene, ali ne za promene „putem revolucije, uličnih pritisaka, ucena i pretnji“.

„Moje duboko ubeđenje: revolucija je uvek smrt, krv i suze. I mi to sada vidimo – na šta pozivaju ti revolucionari: „hajde da ubijamo one, hajde da ih sve žigošemo sramotimo“ i tako dalje. Dobro, žigosali su ih. A mislite li vi na državu koja mora da izdrži u ovoj turbulentnoj situaciji? Mislite li vi o narodu ili smatrate da revolucija donosi samo dobro?“, rekao je beloruski diplomata.

Podsetimo, protesti opozicije u Belorusiji počeli su odmah posle predsedničkih izbora održanih 9. avgusta. Za predsednika je ponovo izabran Aleksandar Lukašenko, ali opozicija nije priznala te rezultate, smatrajući da je pravi pobednik Tihanovska.

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner