Početna strana > Hronika > Vladimir Gajić: Vučić pregovorima sa Kvintom priprema teren za konačnu izdaju KiM. On je lično ucenjen, a ne Srbija, i zato plaši narod „uvođenjem sankcija ukoliko se ne prihvati francusko-nemački predlog“
Hronika

Vladimir Gajić: Vučić pregovorima sa Kvintom priprema teren za konačnu izdaju KiM. On je lično ucenjen, a ne Srbija, i zato plaši narod „uvođenjem sankcija ukoliko se ne prihvati francusko-nemački predlog“

PDF Štampa El. pošta
subota, 04. februar 2023.

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovorima o statusu Kosova i Metohije sa Kvintom „priprema teren za konačnu izdaju“.

„Vučić razgovara sa pet članica Kvinte, koje su sve priznale samoproglašeno ’Kosovo’, pa se pregovori s njima mogu voditi samo u pravcu pristanka Srbije da i ona prizna. Pregovori sa Kvintom o bilo kojem pitanju vezanom za budući status Kosova i Metohije je protivustavno ponašanje i predstavljaju pripremne radnje za izvršenje krivičnih dela koja se tiču teritorijalne bezbednosti i suverenosti Srbije“, rekao je Gajić za kanal Srbin.info.

Gajić je istakao da su pregovori sa Kvintom u suprotnosti sa Ustavom Srbije i međunarodnim pravom.

„Narodna stranka je zato u Rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koju smo juče predali parlamentu, istakla da se o budućem statusu može govoriti samo na jednom mestu, kako je određeno i Rezolucijom 1244, a to je Savet bezbednosti UN, gde dve članice sa pravom veta mogu da zaštite interese Srbije“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je „ucenjen Vučić lično“, a ne Srbija, i dodao da predsednik Srbije „plaši narod da će nam ako ne prihvatimo ’francusko-nemački’ predlog uvesti sankcije i uvesti vize za EU, što je nemoguće, niti će strani investitori otići zbog toga“.

„Vučić je pravnik i sve što je potrebno jeste da pročita Ustav Srbije i da se ponaša po onome što Ustav propisuje“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da opozicija nije jedinstvena po pitanju Kosova i Metohije, jer to nije dnevno-političko pitanje, nego je reč o nacionalnim interesima.

„Narodna stranka je na patriotskoj strani i to je potpuno jasno. I u opoziciji i u vlasti, nažalost, ima stranaka koje ne razmišljaju patriotski. Poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je, po mom mišljenju, zapadna platforma i meka pomoć Vučiću, koji mu je na sednici odgovorio sa velikim uvažavanjem, a čiji nastup su u pozitivnom konktekstu ocenili i neki 'liberalni mediji “, zaključio je Gajić.

(Narodna stranka)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner