Хроника

Владимир Билчик и Тања Фајон: Поздрављамо подршку грађана промени Устава и оснажењу независности правосудног система. Ово је важан корак у евроинтеграцијама Србије

Штампа
понедељак, 17. јануар 2022.

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик и председница Одбора за придруживање Србије ЕУ у ЕП Тања Фајон поздравили су резултате референдума којим су потврђене промене Устава Србије у области правосуђа.

„Поздрављамо одлуку грађана Србије да подрже промену Устава и оснаже независност правосудног система. Ово је важан корак у интеграцијама Србије у ЕУ“, наводи се у њиховом заједничком саопштењу.

Европски посланици кажу да су забринути због извештаја о „недовољној спремности бирачких одбора да спроведу процес гласања“ и позивају надлежне да омогуће напредак у овом области пред наредне изборе.

"Наставићемо да пратимо спровођење уставних промена које су одобрене на референдуму, као и других реформи у области владавине права", кажу Билчик и Фајон.

Они су изразили жаљење што није постигнут споразум са Косовом који би омогућио спровођење референдума и на тој територији.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]