Početna strana > Hronika > Vladan Dinić: Još samo da uhapse mrtvog Slobu
Hronika

Vladan Dinić: Još samo da uhapse mrtvog Slobu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 09. april 2014.

U Srbiji, izgleda, nema više nerešenih ubistava?!

Sva su rešena!

Tako se to u nas Srba radi dok žurimo u Evropu: prvo „službeni list” objavi tekst na zadatu mu temu, pa „službeni glasnik“ to do sitnih crevaca razradi, i na kraju, sve to, zajedno, jedne novine na brzinu - politički oboje...!

I, sad počivši Slobodan Milošević, bivši predsednik Jugoslavije i Srbije, na prevaru otet iz istražnog zatvora u Beogradu i helikopterom „via Tuzla“ isporučen Hagu, je – „masovni ubica“, „balkanski kasapin“, ma kakvi... „balkanski DŽek Trbosek“...

„Ubio je”, po pisanju „službenog lista” i „službenih glasnika”, ni manje ni više, nego:

- Željka Ražnatovića Arkana (što ga je ovaj, Arkan, varao s Karlom del Ponte, iliti Tribunalom?!); „DOKAZANO: Milošević lično naručio likvidaciju Arkana! (utvrdio „Informer“.

- Zorana Todorovića - Kundaka („MOTIV: Ljubomorni Slobodan Milošević (u)mislio da ga supruga Mirjana vara sa 17 godina mlađim Zoranom Todovićem Kundakom, direktorom „Beopetrola“, i gensekom Direkcije JUL-a (osmislio „Kurir“).

- Ivana Stambolića (valjda mu je smetalo što je Stambolić odustao od ponuđene mu kandidature Lige za Šumadiju, znamenitog Coleta, da bude protiv-kandidat Slobi na izborima za predsednika?!

- Ministra vojnog Pavla Bulatovića.

- Žiku Petrovića, direktora JAT-a.

- Dadu Vujasinović.

- Dapače, Radovana Stojičića - Badžu, zamenika ministra policije.

- Naravno, i Slavka Ćuruviju, Boška Peroševića, predsednika IO Vojvodine, valjda i generala policije Boška Buhu...

Nastavlja se...

Ne znam zašto su tu stali, ima još nerešenih ubistava, recimo braće Fiškal u Surčinu, Šljuke, Mije Pijuka... Milana Pantića iz Jagodine, Bate Trlaje (zvani „mala bara puna krokodila“), Momira Gavrilovića, Radeta Rakonjca, da se ne prisećam baš...

A, čitava ova ujdurma, siguran sam, nije osmišljena u glavama DJV-a, Svete, Ace Rodića, Željka Pink Mitrovića...

Jok...

Jer, recimo, setih se knjige „Povlenske magle” sad ćutljivog i povučenog u svojoj zabiti i pitomini Dušana Mihajlovića, koji je u knjizi nagovestio mogućnost da su Željka Ražnjatovića Arkana likvidirali, što bi radikali rekli – „DOSmanlije“!

Navodno, u strahu da, ako bi Arkan bio živ – ništa ne bi bilo od 5. oktobra?!

Znajući poslovično opreznog i uvek sumnji sklonog Duleta, od milošte zvanog Dule CIA, ne bih smeo ruku da stavim u vatru – da je to napisao - zarad senzacije i tiraža?!

Zato sam siguran da će ova gromoglasno najavljena „tajna istraga” o političkoj pozadini ubistava brzo pasti ad akta, jer kako mi reče jedan moj prijatelj iz vrha Socijalističke partije: „Još samo fali da uhapse mrtvog Slobu i da ga konačno osude.”

Tim pre, ako sam dobro shvatio jednu od brojnih izjava leve ruke PPV-a (desna je Zorana Mihajlović), Nikole Selakovića, bivšeg, sadašnjeg i budućeg ministra pravde, parafraziram: to „ako je neko mrtav ne znači da nije kriv...i odgovoran”.

Uz to, jedva, nekako, preživesmo „Sablju”, pa ona silna razrešenja ubistava kad je „pao” Milorad Ulemek, prekopavanja „neba i zemlje” i brojne svedoke – saradnike (kojih u Srbiji ima više no u belom svetu) koji, mahom, rade po principu – dvojica bez duše, jedan bez glave, kao i pod sloganom „mrtva usta sve govore“...

Da čoveku, jednostavno, muka pripadne.

„Rukopisi” u današnjim „službenim glasnicima i biltenima” imaju precizan sinopsis i nisu, rekoh, nastali u glavama pomenutih glodura, već u biroima znamenitih spin majstora! (Jednom majstor, uvek majstor!)

Naravno, nadam se, mada se ne bih (za)čudio, da kreator i nalogodavac čitave ove medijske halabuke - oko utvrđivanja navodne političke pozadine nekih ubistava u Srbiji nije znameniti Jeljko Kacin?!

Čovek je svojevremeno bio ministar informisanja u Deželi! Pa, kako je „farbao” čitav svet u doba raspada Jugoslavije, ovo mu ne bi palo preterano teško.

Samo se bojim da nam se ova pisanija ne obiju o glavu i ne sputaju naš put bez alternative...

***

Samo, valjda je neko shvatio da je „službeni list” preterao, pa je usledila „ispravka”:

Nadnaslov:

OTKRIVAMO TAJNI PLAN AMERIČKIH MOĆNIKA

Naslov:

Bivši šef CIA ruši Vučića

Podnaslovi:

● Dejvid Petreus, koji je 2012. zbog seks – skandala dao ostavku na mesto direktora CIA, počeo operaciju „svođenja rejtinga Vučića na pravu meru”

● Petreus sprema udar preko TV N1, koju drži firma na čijem je on čelu

RAZRADA:

Vučić kriv jer je mnogo jak, Zapad se plaši da će se suviše približiti Rusiji.

(INFORMER, ponedeljak, 7. april 2014.)

Nemam komentar. Zanemeo sam. Osušila su mi se usta!

CIA snajka, CIA…

(Svedok, broj 924-925)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner