Хроника

Влада Србије именовала Ану Брнабић за председницу новоформиране Радне групе за рашавање питања заштите ваздуха

Штампа
петак, 17. јануар 2020.

 Влада Србије је саопштила да је на седници одржаној у петак формирана Радна група за системско решавање питања заштите ваздуха у Републици Србији и именовала председницу Владе Ану Брнабић за председницу овог тела.

Радну групу чини 27 чланова - ресорни министри Горан Триван, Златибор Лончар и Александар Антић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, директор полиције Владимир Ребић, директорка Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" прим. др Верица Јовановић, директорка Градског завода за јавно здравље Београд проф. др Душанка Матијевић, директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић и представници других релеваних институција.

Како се наводи у саопштењу, задатак Радне групе је да прати, анализира и разматра најважнија питања у области заштите ваздуха од загађења у Републици Србији, са посебним освртом на системске проблеме, да даје анализе стања и предлоге мера за системско решавање уочених проблема и усклађивање ставова надлежних државних органа и других организација и институција које се баве питањем заштите ваздуха од загађења.

Радна група ће координирати радом свих државних и других надлежних органа и институција и предлагаће и анализирати ефекте мера које надлежна тела спроводе у циљу заштите и унапређења квалитета ваздуха.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]