Хроника

Влада Црне Горе: Од среде се продужава полицијски час, забрана изласка из објекта становања од 19, локали и продавнице радиће до 18 сати

Штампа
понедељак, 23. новембар 2020.

Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) одлучило је данас, на седници којом је председавао председник Кенан Храповић, да скрати за два сата време рада угоститељских и услужних субјеката и да за толико продужи период забране напуштања објеката становања, саопштено је из Владе Црне Горе.

"Због изузетно сложене епидемиолошке ситуације НКТ је на предлог Института за јавно здравље Црне Горе одлучило да скрати радно време угоститељских и услужних делатности са садашњих 07:00 – 20:00 на 07:00 – 18:00, и продужи примену мере забране напуштања објекта становања са садашњих 21:00 – 05:00 на 19:00 – 05:00 наредног дана. Мере ће се примењивати од среде, 25. новембра 2020. у 00:00 до 8. децембра до када се продужава се и примена мера донетих 13. новембра", истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је "НКТ, сагледавајући епидемиолошку ситуацију са једне стране и економску са друге и овог пута донело добро одмерене мере са циљем да оне у најмањем могућем обиму погоде грађане, привреду и предузетнике, а да дају очекивани резултат".

"НКТ позива грађане да у потпуности поштују све мере јер је то једини начин сузбијања ширења коронавируса. Сагледавајући здравствену ситуацију НКТ је оценило да је наш здравствени систем захваљујући добром планирању, правовременим активностима и стручности и пожртвовању здравствених радника и даље способан да се, упркос забрињавајућем степену инфекције, одупре пандемији. НКТ је сагледао и огромно оптерећење запослених у примарној здравственој заштити и покренуо процес чији је циљ растерећење примарног здравственог сектора", пише у саопштењу.

(Вијести) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]