Хроника

Више јавно тужилаштво наложило да се Слободан Миленковић испита поводом навода Дијане Хркаловић да је "случај „Јовањица“ монтирана афера Небојше Стефановића и Слободана Миленковића"

Штампа
среда, 22. јун 2022.

 Више јавно тужилаштво у Београду је по службеној дужности наложило Сектору унутрашње контроле (СУК) МУП-а да прикупи информације и обавештења у вези са поступањем начелника Одељења за борбу против дрога УКП Београд Слободана Миленковића, познатог као Мали Сента.

Поступање тужилаштва и СУК-а неопходно је ради провере навода бивше државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић датих медијима, који сами по себи нису релевантни за покретање кривичног поступка, али захтевају одговарајућу проверу, пише портал Нова.рс.

Бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић је током протеклог викенда у свом интервјуа за Објектив изнела тврдње како је случај „Јовањица“ монтирана афера министра одбране, тада полиције, Небојше Стефановића и инспектора Слободана Миленковића.

"Аферу ‘Јовањица’ су монтирали Небојша Стефановић и Слободан Миленковић у договору са страним службама", истакла је Хркаловић.

Хркаловић је изнела своје виђење афере "Јовањица", те истакла неке од "пропуста" инспектора Миленковића, као на пример, да је противправно лишио слободе Предрага Колувију, без претходног налога.

Између осталог, дотакла се и позива који је наводно Колувија упутио Андреју Вучићу, брату председника Александра Вучића.

"Ја вам гарантујем, ја знам да су му узели телефоне оног момента када су га лишили слободе", тврди бивша државна секретарка МУП-а.

"Ако су му узели телефоне, како је онда он обављао те позиве које је наводно обављао ка Андреју и не знам коме? Немогуће", рекла је, додајући да је "један од тих телефона имао десет покушаја за уништавање".

Тужилаштво за организовани криминал је, у вези са иступима Хркаловић, дан раније одговорило да такви јавни иступи немају никакву доказну снагу те да се не могу сматрати релевантним и веродостојним.

Видети још:

Небојша Стефановић: Дијана Хркаловић била на одмору у Израелу са вођом кавачког клана. Почела је да ме оптужује када је променила адвоката. Нисам завереник против Вучића, подржавам га преко 20 година. Проверити да ли је Папић имао Скај апликацију

Дијана Хркаловић: Небојша Стефановић прислушкивао Вучића, монтирао Јовањицу и штитио Беливука. Председник има много велико срце и лако прашта људима

(Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]